Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΗ... ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Με ηχηρές απουσίες από την κεντρική εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος θα γιορτάσει φέτος τα γενέθλιά του το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να παρουσιάσει στην ομιλία του τους επτά άξονες της στρατηγικής του νέου ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια λογική επτά θα είναι και οι ακτίνες που θα αποκτήσει ξανά, όπως και το 1974, ο πράσινος ήλιος, το σύμβολο του Κινήματος, αντί των εννέα που έχει σήμερα...

Πάντως οι απουσίες δεν είναι το μόνο πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ καθώς τα γενέθλια θα πραγματοποιηθούν στη σκιά της εκδήλωσης που πραγματοποιούν στη Νίκαια ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νέο Αγωνιστή και η οποία τις προηγούμενες ημέρες ξεσήκωσε αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την Ιπποκράτους να κάνει λόγο για αντιεκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκληση και σοβαρό ατόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το νέο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί απόψε στην εκδήλωση του αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς με προσκεκλημένους «τους πάντες»: όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος από το '74 κι έπειτα όπως και κάθε στέλεχος που διετέλεσε βουλευτής ή μέλος οργάνου του Κινήματος.

Την ίδια ώρα πάντως, οι απουσίες από την εκδήλωση θα είναι ηχηρές. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα απέχουν ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μ.Χρυσοχοΐδης, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει τελικά η Άννα Διαμαντοπούλου που τηρεί αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr, η μη συμμετοχή του Ανδρέα Λοβέρδου, έχει ίσως την ισχυρότερη αξία, καθώς ο πρώην υπουργός έχει αποφασίσει να μην παραστεί στη σημερινή εκδήλωση κάτι που εκλαμβάνεται ως οριστικό διαζύγιο με την Ιπποκράτους, με κατεύθυνση την ίδρυση νέου φορέα. Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, απών από την εκδήλωση αναμένεται να είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, που όπως όλα δείχνουν θα σταθεί στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς και ο Ηλίας Μόσιαλος, που με την κίνησή του «Δυναμική Ελλάδα» ετοιμάζει την Παρασκευή εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, αβέβαιη είναι η συμμετοχή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, καθώς έως το απόγευμα της Κυριακής παρέμενε στην Ν. Αφρική. Πάντως οι συνεργάτες του ανέφεραν ότι εφόσον του το επιτρέψει ο χρόνος θα παραστεί κανονικά στην εκδήλωση.

Αντίθετα, φαίνεται πως το παρών θα δώσει τελικά ο Κώστας Σημίτης, μετά και την επίσημη πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Ευ.Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, καθώς και ο Κώστας Λαλιώτης. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα παραστούν.

Θετικοί στο να παραστούν στην εκδήλωση φέρονται να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, που θα λάβουν, πάντως, τις οριστικές τους αποφάσεις σήμερα. Και οι δυο προειδοποιούν πάντως πως οι θέσεις τους για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο δεν έχουν αλλάξει. Τις προθέσεις του δεν έχει ξεκαθαρίσει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, ωστόσο, μάλλον θα παραβρεθεί.

Απών από την εκδήλωση θα είναι και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» αφού βρίσκεται στο εξωτερικό. Προκειμένου, να μην παρεξηγηθεί η απουσία του, τηλεφώνησε χθες στον Ευ. Βενιζέλο.

Σκιές ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση στην Ιπποκράτους έχει φέρει στο μεταξύ, η σημερινή εκδήλωση – ανήμερα των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ - που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την πολιτική οργάνωση «Νέος Αγωνιστής» που ανήκει στις συνιστώσες δυνάμεις του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου του κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας με θέμα «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση Σήμερα». Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και το στέλεχος του «Νέου Αγωνιστή» Νίνα Κασιμάτη.

Τις προηγούμενες ημέρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «αντι-εκδήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισαν ως πρόκληση και σοβαρό ατόπημα.

Στην εκδήλωση δεν θα παραστεί το πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Γκίβαλος, ο οποίος αρχικά ήταν εκ των ομιλητών.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η έντονη δραστηριοποίηση των πασοκογενών, δημιουργεί δυσαρέσκεια και αντισυσπειρώσεις στην Κουμουνδούρου από την αριστερή πτέρυγα, που φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολέσει τα αριστερά χαρακτηριστικά του. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το κόμμα επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από την εκδήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι διοργανώνεται από το «Νέο Αγωνιστή». Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com