Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ 50% ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος υπάλληλος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή...

Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης, θα γίνεται και η τελική εκκαθάριση, σημείωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο αναμονής μέχρι την καταβολή της οριστικής σύνταξης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.

Μέσω αυτού, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.

Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, σε 7 μήνες περίπου, ανέφερε και προσέθεσε ότι για τα επόμενα έτη «ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις».

Δεν απογράφηκαν 4.560 άτομα

Σχετικά με την εξακρίβωση των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων, ο κ. Σταϊκούας είπε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία που είχε δρομολογηθεί στις 15 Μαρτίου και μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου δεν απεγράφησαν 4.560 άτομα.

Το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ανέρχεται σε 2,024 εκατ. ευρώ περίπου.

Για τις περιπτώσεις πολιτών που δεν απεγράφησαν, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.

Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com