Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 11,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την καθυστέρηση που σημειώνεται σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να «κλείσει» το πακέτο το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και πάντως πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου...

Οι κινήσεις αυτές γίνονται με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 - 19 Οκτωβρίου, προσδοκώντας μια κίνηση στήριξης από τους εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γ.Στουρνάρας έχει νέα συνάντηση με την τρόικα στις 16:00, στοχεύοντας να κλείσει τη συμφωνία.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του πρωθυπουργού, που έγινε τρεις φορές στη σύσκεψη των αρχηγών, ότι υπάρχει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα τόσο για τα μέτρα, όσο και για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογο προβληματισμό εξέφρασαν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη σκληρή στάση που τηρεί η τρόικα και ειδικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν προβληματισμό για το γεγονός ότι η τρόικα μοιάζει να χρονοτριβεί.

Πάντως, το πρωθυπουργικό γραφείο εκφράζει αισιοδοξία ότι το πακέτο θα κλείσει άμεσα. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται -με την προϋπόθεση πως θα επέλθει συμφωνία της τρόικα με το οικονομικό επιτελείο- και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, οπότε και θεωρείται ότι θα υπάρξει συμφωνία. Κατόπιν, ο σχεδιασμός είναι να εισαχθούν τα μέτρα ως ένα και μόνο άρθρο προς έγκριση στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που συζητήθηκε και στη σύσκεψη των αρχηγών, είναι να ψηφιστεί το πακέτο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου (πιθανότατα τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ή την επομένη) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφισή του σε δυο ημέρες, για ευνόητους λόγους.

Στόχος των κυβερνητικών εταίρων είναι τα μέτρα να έχουν ψηφισθεί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική πλευρά επιθυμεί να λάβει σε αυτή τη συνεδρίαση ένα πρώτο «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com