Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ EΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Νανοσωματίδια αργύρου από φύλλα κουμαριάς ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr, τα σωματίδια αυτά μπορούν να έχουν σημαντικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία, ενώ η παραγωγή τους θεωρείται οικολογική, απλή, φθηνή και πολύ γρήγορη.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες του ΑΠΘ πήραν ένα εκχύλισμα φύλλων κουμαριάς και το πρόσθεσαν σε ένα υδατικό διάλυμα νιτρικού αργύρου, δημιουργώντας μικροσκοπικά νανοσωματίδια αργύρου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακόμα και στα διαλυτικά κατά της ρύπανσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καινοτομία της μεθόδου έγκειται στο ότι επιτρέπει στους ερευνητές να ελέγχουν τις παραμέτρους και το σχήμα των παραγόμενων νανοσωματιδίων.

Επίσης τα νανοσωματίδια παραμένουν σταθερά μέχρι και έξι μήνες, καθώς το εκχύλισμα των φύλλων κουμαριάς σχηματίζει ένα οργανικό στρώμα πάχους διαφόρων νανομέτρων γύρω από τα νανοσωματίδια αργύρου, σταθεροποιώντας έτσι το όλο προϊόν. Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com