Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσω... δελτίου Τύπου ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ότι η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων σκόπευε να βάλει λουκέτο τη Δευτέρα το μεσημέρι την Ακρόπολη λόγω καύσωνα!...

«Απλώς με ενημέρωσαν (...) ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού έγινα δέκτης δελτίου Τύπου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3850/10) τίθεται ζήτημα προστασίας των εργαζομένων από θερμική καταπόνηση και ο νομοθέτης αναγνωρίζει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να μεταθέτουν την εργασία τους.

Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων δεν είναι οικοδόμοι, αλλά δημόσιοι υπάλληλοι, και έπρεπε να ακολουθηθούν διαδικασίες όπως εκτίμηση του κινδύνου από την επιθεώρηση εργασίας για να μην υπάρξει διατάραξη στη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας.

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τους υπαλλήλους για να συζητήσουν το θέμα.

Σημειώνεται ότι η Ακρόπολη είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής Αρχαιολογικός χώρος με 317.338 εισιτήρια την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στην τρίτη θέση - μετά την Ακρόπολη και το Αρχαιολογικό Μουσείο- βρίσκονται οι Δελφοί σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση επισκεπτών.

Στην τέταρτη θέση η Επίδαυρος, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ολυμπία. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com