Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«ΝΑΙ» ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ειδικής μελέτης (Master Plan) για την υλοποίηση του Προγράμματος διπλής ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας, με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, που αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση...

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, με τη νέα ρύθμιση μειώνεται η συνολική δόμηση στο Βοτανικό κατά 66.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου απ’ αυτήν που προέβλεπε ο Νόμος 3481 του 2006, δηλαδή κατά ποσοστό 60%, ενώ αυξάνονται οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού κατά 30.000 τετραγωνικά μέτρα. Αν συνυπολογιστεί και η αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τόνισε ο περιφερειάρχης,θα έχουμε 100.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστων χώρου πρασίνου.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αφορά στο σύνολο της ανάπλασης και των κατασκευών στο Βοτανικό, ανέφερε ο κ. Σγουρός, σημειώνοντας πως η ιδιωτική επένδυση είναι λιγότερο από 10% της έκτασης.

Όπως διευκρίνισε, συνολικά 178.000 τ.μ. θα γίνουν κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής και πρασίνου του Δήμου της Αθήνας καθώς μόνο τα 43.000 τ.μ. ανήκουν σε ιδιώτη και θα γίνουν εμπορικό κέντρο, ενώ στη Λ. Αλεξάνδρας θα δημιουργηθούν 20 στρέμματα πράσινο. Όλα, σημείωσε, βασίζονται στην Απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ακριβώς την απαίτηση για ισοζύγιο στους κοινόχρηστους χώρους και κλείνοντας την εισήγησή του υπέρ του έργου, υπογράμμισε πως η ανάπλαση των προσφυγικών, η υπογειοποίηση της Λ. Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου του Παναθηναϊκού και η επέκταση του πρασίνου από το λόφο Στρέφη είναι ένα σχέδιο ανάπλασης στρατηγικής σημασίας για την Αθήνα.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε ως εξής:

Υπερ ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων «ΑΤΤΙΚΗ», «ΑΤΤΙΚΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», «ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ», «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»

Κατά ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», ο κ. Χάγιος από την παράταξη «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ», ο κ. Καπάταης από την παράταξη «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ», καθώς και η κ. Ζερβάκη από την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ».

Λευκό ψήφισε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιομπαζολιάς.
Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com