Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

GOOGLE ART PROJECT: ONLINE ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ 151 ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Σχεδόν 14 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα του Google Art Project, η εταιρία επεκτείνει τις συνεργασίες της με 151 μουσεία σε 40 χώρες (συμπεριλαμβάνονται το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν από κοντά, να θαυμάσουν τα έργα τέχνης από τον υπολογιστή τους...

Κατά την έναρξη του Google Art Project, στους καταλόγους υπήρχαν 17 μουσεία από 9 χώρες με περίπου 1000 φωτογραφίες, ενώ τώρα έχει φτάσει τις 30.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και έχει προστεθεί η δυνατότητα περιήγησης μέσω Street View σε 46 από τα 151 μουσεία (αναμένονται περισσότερα στο μέλλον).

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Google Art Project προστέθηκε και η εικονική περιήγηση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις ευλογίες της Michelle Obama, η οποία δήλωσε:

“Ο Λευκός Οίκος δεν είναι απλά μια οικία για την Πρώτη Οικογένεια ή σημείο συνάντησης με τους ηγέτες από όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός και ως ο ‘Οίκος του Λαού’, ένα μέρος που θα έπρεπε να είναι ανοικτό σε όλους. Χιλιάδες κόσμου έχει περπατήσει μέσα σε αυτούς τους τοίχους για να θαυμάσει τα έργα τέχνης, όπως τα πορτραίτα των Washington, Lincoln και Kennedy. Τώρα μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να φεύγετε από το σπίτι”

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο
Google Art Project, ενώ μπορείτε να κάνετε την εικονική περιήγηση στο Λευκό Οίκο από εδώ.



Πηγή: techgear.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com