Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟ

Δεκάδες αυθαίρετα έχουν καταγράφει σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο, των οποίων η κατασκευή άρχισε μετά την έναρξη του νόμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων (23 Ιουλίου 2011)...

Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και οι υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη προκείμενου να κατεδαφιστούν, ενώ έχει παγώσει η κατασκευή τους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε ακόμα χάρτες με αυθαίρετα μέσα σε δασικές περιοχές, τα οποία επίσης δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο.

Τέλος παρουσίασε συνολικό χάρτη της επικρατείας, όπου έχουν καταγραφεί τα 300 χιλιάδες αυθαίρετα, τα οποία έχουν δηλωθεί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως οι ψηφιακοί χάρτες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας ότι έτσι θα διευκολυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών και ο εντοπισμός μελλοντικών αυθαιρέτων.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, επισήμανε ότι το δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα από την ανάρτηση και τη χρήση των χαρτών μπορεί να υπερβεί και τα δέκα δισ. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com