Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΥ... ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος τους πρώτους χάρτες με τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί για να τακτοποιηθούν. Σύμφωνα με τα Νέα, από την καταγραφή, προκύπτει ότι μεταξύ των 300.000 αυθαιρέτων, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχουν δηλωθεί κτίσματα τα οποία είναι ανύπαρκτα, με στόχο να μπουν στη ρύθμιση αυθαίρετα τα οποία θα ανεγερθούν αργότερα...

Τους πρώτους χάρτες παρουσίασε τη Δευτέρα ο υπ. Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου κατά τη 2η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας.

Έως σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 300.000 φάκελοι για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων. Για 38.429 από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), τα έσοδα από την καταβολή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προκύπτει πως οι μισές -σχεδόν- δηλώσεις αφορούν αυθαίρετα στην Αττική. Ακολουθούν οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, τα βόρεια παράλια της Πελοποννήσου, τα βόρεια παράλια της Κρήτης, οι Κυκλάδες (Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος), τα βορειοανατολικά παράλια της Ρόδου και πολλά νησιά ακόμα.

«Για πρώτη φορά έχουμε στη χώρα καταγεγραμμένα όλα τα δηλωμένα αυθαίρετα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή», επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας.

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει ένα σύγχρονο σύστημα οργανωμένων γεωπληροφοριών τόσο για την ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων όσο και για την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης και την προστασία των δασών. Υποστήριξε δε, ότι το ΥΠΕΚ βρίσκεται σε συνεργασία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο θέμα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει όλη την Ελλάδα. Ο υπ. Περιβάλλοντος υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει σύγκριση των φωτογραφιών, πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com