Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«ΣΚΟΥΠΑ» ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την υγειονομική βόμβα στο γκέτο του Κέντρου της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων όπως της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας επιχειρούν να εξουδετερώσουν με κοινές δράσεις τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας. Μετά την έναρξη των επιχειρήσεων - σκούπα και την αύξηση των αστυνομικών μέτρων στην πρωτεύουσα, χθες ανακοινώθηκαν μέτρα με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας...

Οι επιχειρήσεις σύλληψης λαθρομεταναστών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όμως από τους περίπου 2.000 που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες μόλις 234 κρατούνται προς απέλαση: οι περισσότεροι επέδειξαν την αίτηση απονομής ασύλου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ομως και αυτοί οι 234 δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στα ήδη κορεσμένα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, γεγονός που καταδεικνύει το αδιέξοδο όσο δεν δημιουργούνται οργανωμένοι χώροι κράτησης λαθρομεταναστών.

Χθες, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλαν αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα σε όσους νοικιάζουν σπίτια ή προσλαμβάνουν παράνομους μετανάστες. Παράλληλα βγαίνει από τα συρτάρια το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί προς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου είχε προβλεφθεί η δημιουργία ειδικών χώρων σε κάθε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών από λοιμώδη νοσήματα. Ηδη, το AIDS σε περιοχές όπως το Κέντρο της Αθήνας καταγράφει αύξηση 1.000% σε σύγκριση με το 2010.

Οπως ενδεικτικά αναφέρθηκε, το 35% των χρηστών ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκαν στην Πλατεία της Ομόνοιας είναι οροθετικοί, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 εντοπίστηκαν 100 νέοι φορείς του ΑIDS στο Κέντρο της πρωτεύουσας όταν όλο το 2010 είχαν εντοπιστεί μόλις 15! Την ίδια ώρα από τους 600 οίκους ανοχής, που η Πολιτεία γνωρίζει πως λειτουργούν (στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται χώροι που διαφημίζονται ως studio για μασάζ), μόνο οι 7 έχουν άδεια. Στους υπόλοιπους, όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, ήταν αδύνατος ο έλεγχος των εργαζομένων τους.

«Ζούμε πάνω σε μια υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό», δήλωσαν οι δυο υπουργοί χαρακτηρίζοντας το Μεταναστευτικό μείζον πρόβλημα. Οπως επισήμανε ο κ. Λοβέρδος, επανεμφανίστηκαν ασθένειες «ξεχασμένες» εδώ και έναν αιώνα, όπως η φυματίωση, η χολέρα και η ελονοσία.

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για την πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Παπουτσής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα ίδια πράγματα ξεκίνησα να τα λέω από τον Μάρτιο του 2011 χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί. Η συνεργασία τώρα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μάς λύνει επιτέλους τα χέρια». Αιχμές άφησε και εναντίον του Δήμου Αθηναίων, που προ μηνών είχε ζητήσει την απομάκρυνση από το Κέντρο των κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ με την αιτιολογία ότι λειτουργούν ως μαγνήτης για λαθρομετανάστες.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δημιουργήσει και ειδική τηλεφωνική γραμμή όπου πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν την παρουσία παράνομων μεταναστών σε σπίτια ή εγκαταλειμμένα ακίνητα.

Από υγειονομικούς ελέγχους θα περνούν υποχρεωτικά όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται στο εξής ακόμη και αν πρόκειται για άτομα που αιτούνται ασύλου. Οπως ορίζει η σχετική διάταξη του υπουργείου Υγείας, όσοι μετανάστες εξετάζονται θα λαμβάνουν πιστοποιητικό υγείας και μόνο με αυτό θα μπορούν να απασχολούνται, ενώ θα προβλέπονται κυρώσεις για όσους τους απασχολούν παρανόμως ή τους νοικιάζουν ακατάλληλους χώρους «με το κεφάλι». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com