Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΜΕ ΗΧΗΡΑ «ΟΧΙ» ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, «ναι» ψήφισαν 155 βουλευτές, «όχι» 56, ενώ 3 δήλωσαν «παρών». Συνολικά ψήφισαν 215 από τους 300 βουλευτές...

Tην τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Ιωάννης Ζιώγας.

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή-Tέντε, ενώ μεταξύ των «ηχηρών» απουσιών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήταν o Γιάννης Ραγκούσης, Βάσω Παπανδρέου, Θ.Πάγκαλος, Κ.Μητσοτάκης, Μ.Χρυσοχοΐδης, Σ.Ξυνίδης, Άρ.Σπηλιωτόπουλος, Π.Παναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι Γιώργος Καρατζαφέρης, Ντόρα Μπακογιάννη και Πάνος Καμμένος «ξιφούλκησαν» κατά της τροπολογίας, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας με το οποίο συνηγόρησαν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Καμμένος. «Καταργούνται αστικά δικαιώματα και εν προκειμένω τα δικαιώματα των τραπεζών στα οποία έχει εκχωρηθεί κρατική επιχορήγηση ως εγγύηση» είπε αναπτύσσοντας το ζήτημα αντισυνταγματικότητας που ήγειρε η κ. Μπακογιάννη, καθώς η τροπολογία θεσπίζει το ανεκχώρητο των δόσεων της κρατικής επιχορήγησης που αποδεσμεύονται.

Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε ότι «οι διοικούντες τις Τράπεζες στις οποίες οφείλουν τα κόμματα θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να απαγορευτεί η εκταμίευση της δόσης διότι διαφορετικά θα είναι σα να διαπράττουν απιστία και παράβαση καθήκοντος λόγω του ύψους του ποσού». Στην πριμοδότηση των ΜΜΕ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, υποστήριξε ότι στοχεύει η αποδέσμευση των δόσεων προς τα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ταυτόχρονα ζήτησε άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι θα πάνε επί ίσοις όροις στις εκλογές. Θέμα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο Πάνος Καμμένος που χαρακτήρισε προκλητική την τροπολογία, θέση που όπως είπε μετέφερε και σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το υπαινιγμό ότι η πρόταση της αντισυνταγματικότητας τέθηκε από την κυρία Μπακογιάννη «όχι για λόγους ουσίας αλλά επί τη βάσει των δημοσκοπήσεων του Σαββατοκύριακου», διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας μάλιστα για πρόδηλη υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών. Η θέση του ερμηνεύτηκε μάλιστα από τον κ. Καρατζαφέρη και την κ. Μπακογιάννη απόδειξη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «θα συγκυβερνήσουν και μετά τις εκλογές».

Το αίτημα ψηφοφορίας επί της συνταγματικότητας της τροπολογίας απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αντιπρόεδρο του Σώματος Τάσο Κουράκη με το σκεπτικό ότι ο Κανονισμός της Βουλής επιτάσσει το αίτημα αντισυνταγματικότητας να υποβληθεί στην συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου, δηλαδή, από την περασμένη Παρασκευή. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com