Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως το καλοκαίρι, αναμένει ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του, στο τεύχος της αυστριακής μηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης «Γκεβίν», που κυκλοφορεί την Τετάρτη...

Όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπόφινγκερ, με την πραγματοποιηθείσα διαγραφή χρέους, το ελληνικό δημόσιο χρέος μειώθηκε μόνον στο 157% του ΑΕΠ, από 162% του ΑΕΠ, προηγουμένως. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα έπρεπε να μειώσει τώρα -και όχι το 2020- το δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

Στη συνέντευξή του, ο «σοφός» της γερμανικής κυβέρνησης επιρρίπτει ευθύνες για την οικονομική κρίση και στη Γερμανία, επισημαίνοντας πως επί δέκα χρόνια η Γερμανία δεν κατανάλωνε, αλλά εξήγαγε επιμελώς τα πλεονάσματα, σε χώρες, οι οποίες, όπως ήταν φυσικό, συμπεριφέρονταν διαφορετικά.

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ απευθύνει έκκληση προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν τα πάντα για να συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ και να δημιουργηθεί και πάλι φιλοευρωπαϊκό κλίμα, ενώ επαινεί την Αυστρία για την επί δεκαετίες επιτυχημένη σύνδεση του νομίσματός της με εκείνο του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της, δηλαδή της Γερμανίας.

Αυτό, αποτελεί, κατά την άποψή του, την καλύτερη απόδειξη πως το ευρώ και η σταθερότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, είναι κάτι το καλό.

Ζητά, επιπλέον, την προώθηση της δημοσιονομικής ένωσης και την καθιέρωση ευρωομολόγων με κοινές εγγυήσεις, ώστε να μην είναι αναγκαία η συνεχής τροφοδότηση του «ασθενούς Ευρώπη» με χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ συμπληρώνει πως τα ευρωομόλογα θα πρέπει να έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια, μέχρι 20 χρόνια, αλλά και περιορισμένα μεγέθη, ώστε να εξασφαλιστεί η πειθαρχία των υπερχρεωμένων χωρών. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com