Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΑ VIDEO GAMES (;)

Ένα νέο αμερικανικό δικομματικό νομοσχέδιο ονόματι ‘Violence in Video Games Labeling Act H.R. 4204′ προτείνει την επισήμανση των video games με προειδοποιητικές ταμπέλες παρόμοιες με αυτές που συναντάμε στα πακέτα των τσιγάρων...

Το νομοσχέδιο προτάθηκε από τους πολιτικούς Joe Caba και Frank Wolf, μέλη της δημοκρατικής παράταξης και των ρεπουμπλικανών αντίστοιχα, και σε περίπτωση που περαστεί, θα υποχρεώνει όλα τα παιχνίδια κατηγορίας E (Everyone) και άνω να φέρουν στη συσκευασία τους το εξής προειδοποιητικό μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βίαια παιχνίδια συνδέονται με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί επιχειρούν να περάσουν ένα τέτοιου είδους νομοσχέδιο. Δύο χρόνια πριν, εισήγαγαν το ‘The Video Game Health Labeling Act of 2009′, που επρόκειτο ουσιαστικά για το ίδιο ακριβώς νομοσχέδιο με τη διαφορά ότι αφορούσε παιχνίδια κατηγορίας T (Teen) και άνω.

Ο Joe Baca εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στην πρόταση του νομοσχεδίου:

“Η βιομηχανία των video games έχει την ευθύνη να ενημερώνει τους γονείς, τις οικογένειες και τους καταναλώτες για τυχόν βλαβερό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα προϊόντα τους.”

Το παράλογο στην όλη υπόθεση είναι η απαίτηση για τοποθέτηση των εν λόγω ταμπέλων όχι μόνο στα βίαια παιχνίδια αλλά σε όλα τα video games (με μοναδική εξαίρεση την κατηγορία EC-Early Childhood) ξεκινώντας από αυτά της κατηγορίας Ε που απευθύνονται σε παιδιά 6 ετών και άνω… Πηγή: techgear.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com