Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΥΠΑΝ: KΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσιεύσης ισολογισμών των επιχειρήσεων στις εφημερίδες προβλέπουν διατάξεις του υπουργείου Oικονομικών που συμπεριλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Boυλή...

Επίσης σε άρθρο του νομοσχεδίου καθιερώνεται η ηλεκτρονική θεωρηση των μισθωτηρίων ακινήτων με στόχο να γίνονται διασταυρώσεις, ενώ εντάσσονται στα τεκμήρια υπόγεια, πατάρια και σοφίτες που νομιμοποιήθηκαν με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Παράλληλα, ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2010 και μετά θα εκδίδεται χωριστά για κάθε σύζυγο.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις για την παταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει και 79 δράσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων, εισάγει το θεσμό ενός νέου εταιρικού τύπου, της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας, η οποία έχει εμπορικό σκοπό και ελάχιστο κεφάλαιο 1 μόνο ευρώ, και της οποίας η σύσταση θα είναι πιο ευέλικτη και σύγχρονη από αυτήν της ανώνυμης εταιρίας, ενώ θα μπορεί να συσταθεί και ως μονοπρόσωπη.

Επίσης κατεβάζει το όριο του χαρακτηρισμού μιας επένδυσης ως στρατηγικής από τις 200 χιλιάδες στις 100 χιλιάδες ευρώ. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com