Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

EΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το πρώτο C-130 του βελγικού στρατού το οποίο μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβετία κατά το οποίο σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 παιδιά, προσγειώθηκε σε βελγική στρατιωτική βάση...

Το αεροσκάφος αυτό είχε απογειωθεί λίγο πριν από τις 09:00 από το ελβετικό αεροδρόμιο της Σιον. 'Ένα δεύτερο αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο αργότερα.

Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του Μέλσμπρεκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου μακριά από τα βλέμματα των δημοσιογράφων αποτίθηκε φόρος τιμής στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.Λίγες ώρες νωρίτερα, οκτώ από τα 24 παιδιά που τραυματίσθηκαν στο δυστύχημα στη σήραγγα της Σιέρ έφθασαν στην ίδια βάση και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι ότι ως την Κυριακή θα μπορέσουν να επιστρέψουν και τα υπόλοιπα» δήλωσε η Φλοράνς Ρενγκλί, εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Βαλέ.

Τρία από τα τραυματισμένα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Ελβετία.

Στο Βέλγιο, κηρύχθηκε ημέρα πένθους ενώ στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των 28 θυμάτων της τραγωδίας. Στο διάστημα αυτό σίγησαν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά δίκτυα και ήχησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της χώρας. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που τη φιλοξενεί.

Στην Ολλανδία, από την οποία προέρχονται έξι από τα 22 παιδιά που σκοτώθηκαν, οι σημαίες των κυβερνητικών κτιρίων κυματίζουν μεσίστιες.

Τα σχολεία του Χέβερλε (κεντρικό Βέλγιο) και του Λόμελ (βορειοανατολικό Βέλγιο) έχουν μετατραπεί σε τόπους προσκυνήματος. Λουλούδια, κεριά, ζωγραφιές μπαλόνια έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των τοίχων των σχολείων.

«Ζούμε μια εθνική τραγωδία. Ο πόνος μας είναι απερίγραπτος. Η χώρα μας θρηνεί τα παιδιά της» τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός 'Ελιο ντι Ρούπο. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com