Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΘΥΜΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ

Με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί, μοιάζει να είναι πλέον, η ψυχολογία των Ελλήνων...

Η οικονομική κατάσταση της χώρας, τα μνημόνια, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η εξαθλίωση της καθημερινότητας, ο φόβος για το αύριο, ο αγώνας για επιβίωση, και οι αλλαγές στην υγεία, την περίθαλψη και την ασφάλιση, είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν μετατρέψει έναν χαρούμενο και αισιόδοξο από τη φύση του, λαό, σε μια κοινωνία γεμάτη θυμό.

Την έρευνα για την ψυχολογία των Ελλήνων, όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες, έκανε το εργαστήριο κοινωνικής και πειραματικής ψυχολογίας, του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου.

Οι Έλληνες λοιπόν σύμφωνα με την έρευνα αυτή, βράζουν τόσο πολύ από θυμό, και έχουν τόσο άσχημη ψυχολογία, που δεν θα δίσταζαν να την εκφράσουν ακόμη και με βία.

Κύριος αποδέκτης όλης αυτής της οργής, είναι το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά πρόσωπα (ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης).
Είναι τόσο μεγάλη η οργή και ο θυμός που νιώθουν πλέον στην ψυχολογία τους οι Έλληνες που δεν θα δίσταζαν μάλιστα να επιτεθούν κατά πολιτικών, ή ακόμη και να «κάψουν τα αυτοκίνητα τους».

Έτσι το 30,4% θα έκανε επίθεση κατά πολιτικού, με αυγά και γιαούρτια. Το 21% θα χειροδικούσε κατά ενός πολιτικού, και το 17,1% θα θα έκαιγε το αυτοκίνητο του πολιτικού. Πηγή: real.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com