Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

Σημαντικά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση επενδύσεων και την απελευθέρωση των αγορών γίνονται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή...

Μεταξύ άλλων, αναπροσαρμόζονται τα όρια για την υπαγωγή στρατηγικών επενδύσεων στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης, το λεγόμενο fast track, έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια. Για τη διευκόλυνση των επενδυτών συστήνεται στο Invest IGreece, ειδική Μονάδα Αδειοδοτικής Προώθησης Επενδύσεων, η οποία λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης.

Με εντολή από τους επενδυτές, θα αναλαμβάνει για λογαριασμό τους όλες τις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης των απαιτούμενων αδειών. Επίσης, θεσμοθετείται η Υπηρεσία Μιας Στάσης για τους εξαγωγείς και καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των εταιρειών στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Ακόμη απελευθερώνεται πλήρως η κρουαζιέρα και για τα πλοία με μη κοινοτική σημαία.

Εκτός της κατάργησης της υποχρέωσης σύναψης σύμβασης με το κράτος και της ελάχιστης παραμονής σε ελληνικό λιμάνι, μηδενίζεται και το τέλος επιβίβασης. Επιπλέον, γίνονται τροποποιήσεις στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ούτως ώστε να μη χρησιμοποιείται καταχρηστικά από επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν.

Με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση του bake off, δηλαδή η δυνατότητα να ψήνονται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης εντός των σούπερ μάρκετ, χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα. Τέλος, επιστρέφει στο υπουργείο Ανάπτυξης η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com