Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Στο «μικροσκόπιο» της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, όσα κτίσματα ανεγείρονται (ή ανεγέρθηκαν), σε Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο, μετά τις 27 Ιουλίου 2011. Για όσα κτίρια διαπιστωθεί ότι δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, θα προχωρούν οι διαδικασίες κατεδάφισης...

Εάν, δε, έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τακτοποίησης, θα επιβάλλονται κυρώσεις και στους μηχανικούς, που, ψευδώς, πιστοποίησαν ότι ανεγέρθηκαν (ή οι εργασίες ανέγερσης, ξεκίνησαν) πριν την 27η Ιουλίου 2011. Ημερομηνία, «κόκκινη γραμμή», για τα αυθαίρετα που μπορούν να υπαχθούν σε καθεστώς τακτοποίησης.

Εντός των προσεχών ημερών, θα βρίσκονται στα χέρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δορυφορικές αεροφωτογραφίες, όπου θα απεικονίζεται η οικιστική εικόνα των προαναφερθέντων τριών νησιών, την 27η Ιουλίου 2011. Οι εν λόγω αεροφωτογραφίες, θα συγκριθούν με σημερινές, ώστε να διαπιστωθούν οι όποιες αλλαγές επήλθαν. Στα νέα κτίρια (όπως και στις υπό ανέγερση οικοδομές) θα ελεγχθεί εάν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και όσα διαπιστωθεί ότι είναι αυθαίρετα θα καταγραφούν και θα μπουν σε διαδικασία κατεδάφισης.

Μέσω του «Διαύγεια», η ειδική γραμματέας Περιβάλλοντος. Μαργαρίτα Καραβασιλη, γνωστοποίησε την «Ανάθεση προμήθειας δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης των νήσων Μυκόνου, Θήρας και Ρόδου, για τις υπηρεσιακές ανάγκες επιθεώρησης αυθαιρέτων κτισμάτων από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α) της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α». Το κόστος αγοράς των δορυφορικών αεροφωτογραφιών, ανέρχεται σε 14.790 ευρώ και εκτιμάται, ότι πολύ σύντομα οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, θα έχουν μια απολύτως ακριβή εικόνα, για το μέγεθος της αυθαίρετης δόμησης στις προαναφερθείσες περιοχές.

Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν, τους τελευταίους μήνες, εκατοντάδες (εάν, όχι χιλιάδες) αυθαίρετα κτίσματα «σηκώνονται», εν μία νυκτί, σε διάφορες, ανά την επικράτεια περιοχές, προκειμένου, στην συνέχεια, να υπαχθούν στην ρύθμιση της τακτοποίησης. Με τις δορυφορικές, όμως, αεροφωτογραφίες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα έχει στην διάθεσή του όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι κάποιες από τις εν λόγω κατασκευές είναι αυθαίρετες, ώστε να κινήσει (εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση), τις διαδικασίες κατεδάφισής τους. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com