Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

"To 80 έως και 90% των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, ουσιαστικά έχει σκοπό να οδηγηθεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης" δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης Λ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2...

Όπως τόνισε, "αντιμετωπίζουμε ένα πολύ κρίσιμο θέμα εσωτερικά και πρέπει να φανούμε συνεπείς στις κοινοτικές μας υποχρεώσεις".

Όπως δήλωσε στο δημοσιογράφο Thomas Martin Iacobi, "υλοποιούμε ένα εθνικό σχέδιο για τη λαθρομετανάστευση με τρεις πυλώνες:

- Δημιουργήσαμε μία Υπηρεσία Ασύλου και διαχειριζόμαστε με γρήγορους ρυθμούς τα εκκρεμή αιτήματα, ενώ προχωράμε και τα καινούρια.

- Εφαρμόζουμε και ένα πλαίσιο μέτρων σχετικά με την κράτησή τους.

- Δημιουργούμε πολύ αυστηρούς ελέγχους στα σημεία εξόδου της χώρας μας, προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ελέγχουμε πολύ αυστηρά τα αεροδρόμια, ενισχύουμε στα λιμάνια τους ελέγχους και ήδη είμαστε και σε μία διαδικασία με τη FRONTEX για να αναπτύξουμε ακόμα στενότερη θαλάσσια επιτήρηση και προς την πλευρά του Ιονίου πελάγους, προς την πλευρά της Ιταλίας, δηλαδή, ανεξάρτητα αν δεν είναι εξωτερικό σύνορο".

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργεί ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, δήλωσε ότι "δημιουργούνται συνθήκες για εκμετάλλευση των ανθρώπων, μέσα από την παράνομη εργασία", ενώ "υπάρχει επίσης ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία".

Διαβάστε: Όταν η Ελλάδα ανακάλυψε την παράνομη μετανάστευση...

Σε δηλώσεις του τέλος για τον φράκτη στον Έβρο, ανέφερε ότι "γίνεται με εθνικούς πόρους, αν και η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι πάρα πολύ δύσκολη".

Όπως τόνισε, ο φράκτης εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

- Ο πρώτος είναι ότι στα 12,5 χιλιόμετρα των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο, στην περιοχή της Θράκης όπου δεν διέρχεται το ποτάμι, η δημιουργία του φράκτη θα συνεισφέρει πολύ αποτελεσματικά στο να μην είναι εύκολη η είσοδος στην Ελλάδα, μεγάλου αριθμού αλλοδαπών από την Τουρκία.

- Θα στείλει και ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ισχυρή βούληση να λάβουν αυστηρά μέτρα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, ούτως ώστε, να μην είναι εύκολη η προσβασιμότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com