Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΙΚΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Τεράστιες ποσότητες ιατρικών υλικών εκατομμυρίων ευρώ που φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες... των Βαλκανίων βρέθηκαν στοιβαγμένες σε αποθήκες του ΙΚΑ. Το σκάνδαλο αποκτά ακόμη πιο εξωφρενικές διαστάσεις, καθώς όχι μόνο τα υλικά αυτά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, αλλά τα τρωκτικά του ΙΚΑ προέβαιναν και σε νέες παραγγελίες...

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, στις αποθήκες βρέθηκαν μεταξύ άλλων τανάλιες για δόντια, ελαφρόπετρα, βαμβάκι, οινόπνευμα, καθώς οκτώ τόνοι γύψου, ο οποίος αρκούσε για να τοποθετηθεί σε όλους τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος!

Με βάση τα πρώτα στοιχεία στην υπόθεση - που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010 - εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μέρες πριν λήξει η σύμβαση μίας εταιρείας με το Ταμείο, φαίνεται πως δόθηκαν επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους.

Για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στην αποθήκη βρέθηκαν:

- 8 τόνοι γύψου

- 2.5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας

- 6.5 τόνοι βαμβάκι

- 6.000 τανάλιες για δόντια

- 1 τόνος ελαφρόπετρα

- 40.000 κολποσκόπια

- 2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια

Προετοιμάζονταν για... "πανδημία" οδοντιατρικών προβλημάτων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ποσότητες του υλικού (κυρίως οδοντιατρικού) που εντοπίστηκε στην αποθήκη της πλατείας Θεάτρου είναι τεράστιες και δικαιολογούνται μόνον εάν προορίζονταν να καλύψουν τεράστιες χρονικές περιόδους ή πολύ μεγαλύτερη χώρα.

Ενδεικτικά, οι ελεγκτές του ΙΚΑ εντόπισαν:

- τόνους γύψου οδοντοτεχνίας

- 6.626 τεμάχια υδρόφιλου βαμβακιού του ενός κιλού

- 2.487.350 ξύλινα γλωσσοπίεστρα μίας χρήσης

- 204.833 χάρτινα επιστόμια για σπιρόμετρα, τα οπία χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της αναπνοής (σπιρομέτρηση)

- σχεδόν 2 εκατ. τετράγωνες καλυπτρίδες, που χρησιμοποιούνται για μικροσκοπικές εξετάσεις

- 1.500.000 αντικειμενοφόρες πλάκες (μικροβιολογικό υλικό)

- 2.900 κοχλιάρια οδοντίνης. Πρόκειται για υλικό μίας χρήσης το οποίο χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος για να καθαρίσει με τα χέρια την τερηδόνα.

- 3.500 οδοντάγρες διαφόρων τύπων (εργαλείο για την αφαίρεση δοντιών)

- 113.000 ξύλινες σφήνες, οι οποίες αρκούν για ισάριθμα σφραγίσματα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Έθνος, για την περίπτωση μαζικής... αποτυχίας των σφραγισμάτων, είχε προβλεφθεί άφθονο υλικό για μασέλες.

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ βρήκαν 37.537 τροχόλιθους εργαστηρίου, 12.088 τροχόλιθους «επί μανδρέν» και 11.223 τροχόλιθους «χωρίς μανδρέν». Πρόκειται για υλικό χωρίς ημερομηνία λήξης, με το οποίο τροχίζονται οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Σε άλλες συσκευασίες υπήρχαν 176.824 κώνοι χάρτου, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό στις απονευρώσεις. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com