Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Δυσεύρετα θα είναι τα ταλέντα για τις επιχειρήσεις, τα επόμενα χρόνια, παρά τα επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνιστικότητας, όπως προέκυψε από έρευνα της Deloitte...

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιείται, σε ετήσια βάση, στις ΗΠΑ, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά των τάσεων, που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το παράδοξο της έλλειψης δεξιοτήτων

Παρά το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και επικρατεί η εντύπωση ότι υπάρχει υπερπροσφορά ταλέντου, τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού ενδέχεται να οδηγηθούν να επιλέξουν προσωπικό από έναν περιορισμένο αριθμό υποψηφίων με τα απαραίτητα προσόντα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της Deloitte.

Ειδικότερα, το ζήτημα των δεξιοτήτων εντοπίστηκε ως η πιο μεγάλη πρόκληση για τους οργανισμούς, κατά την επόμενη τριετία.

Το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε ανησυχία για το θέμα των ταλέντων και ειδικά, για την έλλειψη, την κινητοποίηση και τη διακράτησή τους.

Το ποσοστό αυτό έχει ενισχυθεί σημαντικά (16%), σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή μελέτη. Επιπλέον, εντονότερη έλλειψη ταλέντου παρατηρείται στις ασφαλιστικές και στις εταιρείες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Εργασιακή ανασφάλεια

Σημαντικό εύρημα της μελέτης αποτελεί το γεγονός ότι το 45% των εργαζομένων, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανησυχεί για τη θέση εργασίας του στο μέλλον.

"Η διαρκής προσπάθεια αναπροσαρμογής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ισορροπίες μεταξύ των θέσεων εργασίας και της προσφοράς των ταλέντων ενδέχεται να αυξήσει το άγχος των εργαζομένων για τη θέση τους", τονίζεται στην έρευνα.

Διαφορετικές απόψεις: Εργαζόμενος vs Εργοδότη

Η έρευνα της Deloitte αποκαλύπτει ότι εργαζόμενοι και εργοδότες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τις προκλήσεις, σχετικά με τις παροχές.

"Οι οικονομικές ανησυχίες, όπως, για παράδειγμα η δυνατότητα του να αντεπεξέλθει κανείς οικονομικά, μετά τη σύνταξη, ο πληθωρισμός και η εργασιακή ανασφάλεια, αποτελούν τα βασικότερα θέματα για τους εργαζόμενους.

Αντιθέτως, οι εργοδότες προβληματίζονται για άλλα περισσότερο στρατηγικά θέματα, όπως το ζήτημα των ταλέντων, η στρατηγική παροχών και η μεταρρύθμιση υγειονομικής περίθαλψης", σύμφωνα με την έρευνα.

To κόστος της υγειονομικής περίθαλψης: η σημαντικότερη ανησυχία για τους εργοδότες στις ΗΠΑ

Οι εργοδότες, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και τον αντίκτυπο της υγειονομικής μεταρρύθμισης ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά κατά την οποία το συγκεκριμένο κόστος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των θεμάτων, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι η Deloitte πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα, με τίτλο "2012 Top Five Total Rewards Survey", σε συνεργασία με τον φορέα International Society of Certified Employee Benefit Specialists (ISCEBS) και αποτελεί βαρόμετρο των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σχετικά με τα ταλέντα και τις παροχές προς το προσωπικό τους. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com