Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τη μη συμμετοχή της "Σπίθας" στις εκλογές αποφάσισε ο Μίκης Θεοδωράκης, επιχειρώντας να βάλει φρένο σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον ίδιο στο εκλογικό "παιχνίδι" των ημερών...

Το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι φωνές, οι οποίες επιμένουν ότι πρέπει να γίνει το βήμα της διεκδίκησης της ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να αποστασιοποιηθεί, στέλνοντας μήνυμα ουσιαστικά ότι δεν κατεβαίνει στις εκλογές και προτρέποντας και τη "Σπίθα" να κάνει το ίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μέσα σε δυο ημέρες ο μουσικοσυνθέτης έκανε δυο δημόσιες παρεμβάσεις, διαφορετικού τύπου, αλλά με ίδιο περιεχόμενο.

Πρώτα , έγραψε άρθρο με τίτλο "Για τις εκλογές", το οποίο αναρτήθηκε την Τετάρτη (21.3.2012) στην ιστοσελίδα του ΚΑΠ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι επειδή "δεν είναι δυνατόν να γίνουν ελεύθερες εκλογές μέσα σε συνθήκες απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Η Σπίθα θα περιμένει - μονάχα αυτή - την επομένη μέρα των εκλογών, για να αντιμετωπίσει την πολλαπλασιασμένη οργή του Λαού, προκειμένου να πείσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες για την ορθότητα των ιδεών της".

Εκτιμά ότι η λαϊκή οργή θα είναι πολλαπλάσια , γιατί η ισορροπία δυνάμεων μέσα στη Βουλή "θα είναι η ίδια όπως σήμερα, δηλαδή με μια νέα κυριαρχία των μνημονιακών δυνάμεων".

Μάλιστα, επιμένει ότι η Σπίθα θα πρέπει να υποστηρίξει με "όποιο τίμημα" την άποψη ότι η συμμετοχή στις εκλογές αποτελεί "πράξη συμβιβασμού".

Μόλις μια ημέρα αργότερα, την Πέμπτη (22.3.2012) ο μουσικοσυνθέτης κάνει δήλωση, τονίζοντας ότι "διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε πληροφορία - είδηση που με αφορά σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές".

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντά ότι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Σπίθα δεν αποτελεί κόμμα. Και επιχειρηματολογεί με τον ίδιο τρόπο, όπως στο άρθρο του, ότι υπό τις σημερινές συνθήκες οι εκλογές "δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι εντυπώσεων, για να ξεγελάσουν το λαό δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες, να τον αποπροσανατολίσουν και να τον αποσυντονίσουν, ώστε μετά τις εκλογές να επιπέσουν επάνω του με νέα ορμή". Πηγή: news247.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com