Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ «ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Με 1000 επιβάτες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και επιζώντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, φτάνει την Τρίτη, στις 10:00, στο λιμάνι του Πειραιά, το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης που πραγματοποιεί το γύρο της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. Το ταξίδι του πλοίου είναι αφιερωμένο και στον έναν χρόνο από την καταστροφή της Φουκουσίμα...

Στο πλοίο επιβαίνουν στελέχη αντιπυρηνικών κινημάτων από πολλές χώρες της Μ.Ανατολής, όπως το Ισραήλ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη και ο Λίβανος που συμμετείχαν σε διάσκεψη εν πλω για τον στόχο της αποπυρηνικοποιημένης Μ.Ανατολής, μαζί με εκπροσώπους από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ.

Στους στόχους του ταξιδιού βρίσκεται και η προώθηση του προγράμματος του ΟΗΕ με τίτλο «Horizon 2012», για μια «Μέση Ανατολή ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής». Το ζήτημα πρόκειται να απασχολήσει διεθνή διάσκεψη εντός του 2012, με πρωτοβουλία της Φινλανδίας.

Τις δραστηριότητες υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στην χώρα μας συντονίζουν η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ελληνικός κλάδος της διεθνούς οργάνωσης IPPNW, τιμημένης με Νόμπελ ειρήνης το 1985), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αντιπροσωπεία από το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν και δέκα «Χιμπακούσα» (επιβιώσαντες των πυρηνικών βομβών, πέντε από τη Χιροσίμα και πέντε από το Ναγκασάκι), αλλά και θύματα τού πυρηνικού ατυχήματος από το Τσερνομπίλ, αναμένεται να συναντηθεί με το δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στα Άνω Πετράλωνα, στα δημοτικά σχολεία 76-138, οδός Κυκλώπων, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στις 18:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους του Πλοίου της Ειρήνης και την Ελληνική Επιτροπή Υποδοχής στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολις, οδός Μάρκου Αυρηλίου 4, στους Αέρηδες στην Πλάκα. Θα ακολουθήσει εκδήλωση, όπου:

Θα παρουσιασθούν τα πορίσματα του εν πλω Συνεδρίου για την Αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή

Θα μιλήσει για την εμπειρία του από την πυρηνικό ολοκαύτωμα του Ναγκασάκι ο Χιμπακούσα (επιζών) ΚΙΤΑΜURA ΤΑΚΑΑΚΙ ο οποίος ήταν 16 ετών όταν έπεσε η βόμβα και

Για τις συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος της Φουκουσίμα θα μιλήσει ο ΑΚΙRA KAWASAKI, διευθυντής του Πλοίου της Ειρήνης. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com