Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Υποβρύχιες τουρμπίνες σχεδιάζουν οι Γάλλοι για να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύμα τις ακτές της Βρετάνης. Τα θαλάσσια ρεύματα, κυρίως τα παλιρροιακά θα προσφέρουν ότι και ο ήλιος: ενέργεια χωρίς την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο θα εφαρμοστεί στην Δυτική Γαλλία. Στα ανοικτά της Βρετάνης θα εγκατασταθούν ειδικές τουρμπίνες, μεγάλου μεγέθους, που θα σχηματίζουν υποθαλάσσια πάρκα...

Κάτω από τον βυθό, θα αξιοποιούν τη δύναμη των θαλάσσιων ρευμάτων και θα συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο στην Ευρώπη.

Το ίδιο έγινε πριν μερικά χρόνια στην Πορτογαλία χωρίς, όμως, τη συνέχεια που θα περίμεναν οι ερευνητές. Αυτή τη φορά, πάντως, η συνεργασία του γαλλικού ομίλου DCNS με την OpenHydro υπόσχεται πιο ώριμη τεχνολογία.

Μετά τη Βρετάνη σειρά θα έχει η εγκατάσταση υποβρύχιων πάρκων στη θάλασσα της Μάγχης, που έχει ένα από τα πιο δυνατά υποθαλάσσια ρεύματα στον κόσμο. Για το λόγο αυτό η DCNS σύναψε, πρόσφατα συνεργασία με την αγγλική εταιρεία Alderney Renewable Energy (ARE).

Μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τις θαλάσσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν θα αργήσουμε να δούμε το φως… από την ενέργεια των κυμάτων και στην Ευρώπη. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com