Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ ΣΕ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΑΠΟ Β. ΚΟΡΕΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να συντονίσουν την απάντησή τους σε οποιαδήποτε «δυνητική πρόκληση» εάν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει την προαναγγελθείσα εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο...

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το Reuters, ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο δήλωσε σήμερα προς τον Αμερικανό ομόλογό του πως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα της πυρηνικής διένεξης με τη Βόρεια Κορέα και έχει εκφράσει την ανησυχία του στην Πιονγκγιάνγκ.

«Είναι προς το συμφέρον και των δύο μας να εξασφαλίσουμε ότι τηρούνται οι διεθνείς κανόνες σχετικά με τη μη εξάπλωση (των πυρηνικών όπλων)», δήλωσε ο Ομπάμα πριν την τετ α τετ συνάντησή του με το Χου στο περιθώριο συνόδου για τα πυρηνικά που πραγματοποιείται στη Σεούλ με τη συμμετοχή ηγετών 53 χωρών και διεθνών οργανισμών.

Από την πλευρά του, ο Χου είπε ότι το ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι «πολύ σύνθετο και ευαίσθητο», σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Παράλληλα, ο Ομπάμα είπε οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στο να αρχίσουν διάλογο με τη Βόρεια Κορέα, αλλά μόνο στην περίπτωση που τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ομπάμα έχει καλέσει την Πιονγκγιάνγκ, που σχεδιάζει την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον ερχόμενο μήνα, να μετριάσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες αν δεν θέλει να βρεθεί ακόμα πιο απομονωμένη.

«Είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να αναζητήσουμε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα... αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα πάμε παραπέρα αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει με την εκτόξευση πυραύλου», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο αν οι Βορειοκορεάτες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com