Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Με υποθαλάσσια σύνδεση Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα μοιράζονται το φυσικό αέριο που θα εξορύσσουν από τα νέα κοιτάσματα που βρέθηκαν στην περιοχή της Μεσογείου...

Αυτό προβλέπει το μνημόνιο που αναμένεται να συνυπογράψουν οι 3 συναρμόδιοι υπουργοί Ενέργειας που μετέχουν σε συνέδριο του ECONOMIST στην Αθήνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μνημόνιο δεν υπεγράφη σήμερα τελικά όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς η Κύπρος δεν το επιθυμεί αυτή τη στιγμή, επικαλούμενη την πρόσφατη αλλαγή προσώπου στην ηγεσία του κυπριακού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, συμφώνησαν πάντως να συνεργαστούν για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκων και στη συνέχεια για την προώθηση της παραγόμενης ενέργειας σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, θα προωθηθούν και τα σχέδια μεταφοράς αεριού μέσω αγωγών από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Επίσης, οι υπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για θέματα υδάτων.

Εν τω μεταξύ στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εταιρειών Delek και Noble Energy, που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι εταιρείες εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com