Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΙ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΩΣ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Τουλάχιστον 11 αγόρια ευνουχίστηκαν κατόπιν εντολής καθολικών ιερέων στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας NRC Handelsblad. Οι ιερείς δικαιολόγησαν την αναγκαιότητα της πράξης τους στα θύματα ισχυριζόμενοι ότι θα μπορούσε να τα «θεραπεύσει» από την ομοφυλοφιλία...

Συγκλονιστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση του δεκαοχτάχρονου Henk Hethuis, ο οποίος ευνουχίστηκε αφότου κατήγγειλε στην αστυνομία πως είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από έναν ολλανδό ιερέα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ivo Opstelten αποκάλεσε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «πολύ σοβαρούς», προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει κάθε πιθανή ανάμιξη της τότε ολλανδικής κυβέρνησης στην υπόθεση.

Σκάνδαλα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στα χέρια της εκκλησίας δεν είναι καινούργια στην Ολλανδία. Το 2011, μία επιτροπή υπό τον πρώην υπουργό Wim Deetman συμπέρανε πως από δεκάδες χιλιάδες παιδία στη χώρα έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά από μέλη του κλήρου. Η μορφές κακοποίησης εκτείνονται από απρεπές άγγιγμα μέχρι βιασμό. Η επιτροπή καταδίκασε την κουλτούρα σιωπής και συγκάλυψης που διέπει τους κόλπους της Εκκλησίας και συνάδει στην απόκρυψη αυτών των περιστατικών.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Βατικανό έχει κατά καιρούς συνομολογήσει την ενοχή καθολικών ιερέων σε κακοποιήσεις ανηλίκων που βρίσκονται στη φροντίδα της Εκκλησίας. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2010, έχοντας διενεργηθεί για λογαριασμό της Αγίας Έδρας, 1975 ανήλικοι στην Ολλανδία έχουν παραδεχτεί πως υπήρξαν θύματα παρενόχλησης. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com