Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απουσία υπουργών της κυβέρνησης από τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί. Οι βουλευτές που μετέχουν στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων έβαλαν κατά της απόφασης των Υπουργών Οικονομίας, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης να μην παραβρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση...

Εξηγώντας την απουσία των Υπουργών η προεδρεύουσα των επιτροπών, Βάσω Παπανδρέου είπε ότι ήδη από χθες ο Υπουργός Επικρατείας την ενημέρωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση ενώ και οι άλλοι δύο Υπουργοί έκριναν ότι λόγο απουσίας του κ. Βενιζέλου επίσης δεν θα παρεβρίσκοντο στη συνεδρίαση.

Για προκλητική και σκανδαλώδη στάση έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση αθετεί τη συμφωνία για συζήτηση από κοινού για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το σημερινό γεγονός ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής λέγοντας πως σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν απεμπολήσει αυτή την απαίτηση από τη Γερμανία.

«Κρύβονται από το λαό κρύβονται και από τη βουλή» δήλωσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης και Κυριάκος Βελόπουλος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα.

Να πάψει να κρύβεται κάλεσε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ζήτησε να προσέλθουν οι κύριοι Βενιζέλος, Παπαϊωάννου και Δήμας. Δήλωσε βαθύτατα προσβεβλημένη, συμπληρώνοντας ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνυπογράψει την παραίτηση από τις γερμανικές αποζημιώσεις στο «μνημόνιο 2», ενώ πρότεινε να μην αποχωρήσουν οι βουλευτές από την αίθουσα μέχρι να έρθουν οι υπουργοί στη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της επιτροπής Βάσω Παπανδρέου πρότεινε εντέλει να αναβληθεί η συνεδρίαση και να επαναληφθεί την επόμενη Τρίτη με την παρουσία ακαδημαϊκών, του Μανώλη Γλέζου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ενώ την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη να προσέλθουν και οι αρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν τη θέση της κυβέρνησης.

Με την πρόταση του προεδρείου συμφώνησε και η ΝΔ με τον Κώστα Τζαβάρα να δηλώνει πως θα πρέπει να διασφαλιστεί οπωσδήποτε η παρουσία των υπουργών. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com