Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΦΑΙΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ «ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ»

Από σφαίρα αστυνομικού έχασε τη ζωή του ο ύποπτος για τη δολοφονία επτά ανθρώπων Μοχάμεντ Μεράχ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, μετά από 32ωρη πολιορκία του σπιτιού στο οποίο είχε οχυρωθεί...

Σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα, ο Μεράχ σκοτώθηκε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας που τον πυροβόλησε στο κεφάλι, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει στη διάρκεια εφόδου των επίλεκτων δυνάμεων στο σπίτι.

Ο Μολέν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και πυροβόλησε 30 φορές όταν εισέβαλαν οι κομάντο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός στο έδαφος αφού πήδηξε από το παράθυρο.

Ο Μεράχ, 23χρονος Γάλλος υπήκοος αλγερινής καταγωγής που ισχυριζόταν ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα δεν είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία από χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι ζωντανός.

Ωστόσο, όταν οι άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων εισέβαλαν στο διαμέρισμα, βγήκε από το μπάνιο όπου κρυβόταν και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με πολλά όπλα ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον υπουργό Κλοντ Γκεάν.

Στη συνέχεια πήδηξε από το παράθυρο συνεχίζοντας να πυροβολεί. Εντοπίστηκε νεκρός στο έδαφος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργού.

Ο ίδιος είπε ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της εφόδου. Νωρίτερα, ο ύποπτος είχε δηλώσει ότι θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

Ενίσχυση των μέτρων κατά του εξτρεμισμού προανήγγειλε ο Σαρκοζί

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα λίγες ώρες μετά τη λήξη της αστυνομικής επιχείρησης, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι είχε γίνει ό,τι ήταν δυνατό για να συλληφθεί ζωντανός ο Μεράχ ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, ωστόσο στο τέλος αποφασίστηκε ότι δεν έπρεπε να κινδυνέψουν άλλες ζωές.

Παράλληλ, ο Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα ποινικοποιήσει τη χρήση ιστοτόπων που προωθούν την τρομοκρατία και τα εγκλήματα μίσους.

«Από εδω και στο εξής, όποιος συστηματικά επισκέπτεται ιστοτόπους που προωθούν την τρομοκρταία ή που ενθαρρύνουν το μίσος και τη βία θα διώκονται ποινικά», όπως είπε.

«Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την αναγκαστική στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της», είπε, υπογραμμίζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το αν οι φυλακές χρησιμοποιούνται για την προώθηση του εξτρεμισμού στη Γαλλία.

Εξάλλου ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μεράχ με το Ισλάμ υπογραμμίζοντας ότι οι «μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη».

«Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη. Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων».

Είπε ακόμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το αν ο Μοχάμεντ Μεράχ, ο 23χρονος ύποπτος που σκοτώθηκε σήμερα, έδρασε μόνος του στις δολοφονίες τριών παιδιών και τεσσάρων ενηλίκων σε τρία περιστατικά. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com