Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΑ "ΕΨΑΛΑΝ" ΣΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ

"Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο 160%", φώναξε έλληνας φοιτητής προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, στη διάρκεια ομιλίας του στο LSE...

Συγκεκριμένα, και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή των ομιλητών με διαμαρτυρόμενους φοιτητές, Έλληνες που διαμένουν στο Λονδίνο κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα, όπου διεξάγετο εκδήλωση με θέμα τη "συνταγή" της τρόικας στο ελληνικό πρόβλημα και πως μπορεί να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Οι έλληνες φοιτητές, που κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα, αποδοκίμασαν τον κ. Τόμσεν, ο οποίος στην ομιλία του επέμεινε στο δόγμα της "βαλκανοποίησης" των μισθών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, την ώρα που ο κ. Τόμσεν ολοκλήρωνε την ομιλία του, ένας φοιτητής του φώναξε ότι "μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί".

Παράλληλα, μερίδα φοιτητών που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισε να γιουχάρει τον εκ των επικεφαλής της τρόικας.

Ο κ. Τόμσεν εμφανίστηκε ενοχλημένος, ωστόσο λίγο μετά αναχώρησε χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι έξω από την αίθουσα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές που ανάρτησαν πανό εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτηση τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα λιτότητας.

Τί είπε ο Τόμσεν

Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τα ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο και της κατάργησης δημόσιων οργανισμών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν.

"Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ταμπού της. Έως τώρα υπάρχει ένα ταμπού για την υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπου θεωρείται ένας υπερστελεχωμένος τομέας. Υπάρχει ακόμα ένα ταμπού για την κατάργηση οργανισμών που δεν χρειάζονται πλέον", είπε.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αυξήσεις φόρων ή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και εκτίμησε τέλος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία ή ίσως ακόμη περισσότερο για να καταστεί πλήρως ανταγωνιστική.


Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com