Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΡΙΤΟ ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

«Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας» δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τονίζει επίσης ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες...


«Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο» αναφέρει ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα. «Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015» σημειώνει.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων» αναφέρει επιπλέον, χαρακτηρίζοντας καταστροφικές της συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ.

«Μονόδρομος η εφαρμογή του προγράμματος»

Εν, τω μεταξύ την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια, από κοινού και με ενότητα, για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σημείωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στη Βουλή.

Επισήμανε ότι έως τα μέσα του 2013 θα υπάρχει ύφεση, τα εισοδήματα θα μειώνονται και η ανεργία θα αυξάνεται. Ωστόσο, μίλησε για βραχυπρόθεσμη κατάσταση και υπογράμμισε ότι για να ανακάμψει η χώρα πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Επιπλέον, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια και οι οργανισμοί που έχουν υποστεί ζημίες, λόγω του PSI, θα στηριχθούν με συνέπεια.

«Επιδίωξη του οικονομικού προγράμματος είναι ότι με την εφαρμογή του, τόσο με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων όσο και με την λήψη των μέτρων, η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια το μέλλον, αλλά διεθνείς οργανισμοί λένε ότι το τρέχον έτος και στις αρχές του 2013 θα υπάρχει ύφεση, θα αυξηθεί η ανεργία και η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη. Όμως, θα δημιουργηθούν συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα τα προβλεπόμενα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η ύφεση και η μείωση της απασχόλησης είναι μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί τα προηγούμενα δύο - τρία χρόνια. Δεν είναι μόνο συνέπεια της εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και άλλων παραγόντων. Οι συνέπειες αυτές εκτιμάται ότι θα είναι προσωρινές. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ενότητα και αλληλεγγύη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού» κατάληξε. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com