Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΕΙΒΙΚ»

Η παραδοχή ότι δεν θα μπορούσε να αποτραπεί η διπλή επίθεση του Άντερς Μπέριγνκ Μπρέιβικ που στοίχισε την ζωή σε 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτόγια τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και η προειδοποίηση ότι είναι πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις, εκφράζεται μέσα από τις σελίδες της απολογιστικής έκθεσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νορβηγίας (PST)...

Γι α πρώτη φορά η Νορβηγική αστυνομία παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να έχει αντιδράσει ταχύτερα κατά την επίθεση στο νησί Ουτόγια, αφού ο αντιπερισπασμός της βόμβας που τοποθετήθηκε από τον Μπρέιβικ στο κέντρο του Όσλο και οι τεχνικές δυσκολίες είχαν σαν αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να φθάσουν περίπου μια ώρα αφότου άρχισαν οι πυροβολισμοί που στοίχισαν την ζωή δεκάδων νέων ανθρώπων στην κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος στο νησί.

Ο επικεφαλής της PST, Ρότζερ Μπεργκ, που ανέλαβε τα ηνία της υπηρεσίας μετά το μακελειό της 22ας Ιουλίου, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δεν στάθηκε δυνατό να αποτραπούν οι επιθέσεις:

«Θεωρούμε τον Μπρέιβικ έναν τρομοκράτη που δρα ως μονάδα και έχει μια ασυνήθιστη άποψη για τον κόσμο. Σχεδίαζε τις επιθέσεις για χρόνια μόνος του και έδινε πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια…Δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεξάγουμε έρευνες για να εντοπίσουμε άτομα σαν τον Μπρέιβικ…Πρέπει να δούμε άλλους μηχανισμούς στην κοινωνία μας, το πώς αναθρέφουμε τα παιδιά μας, (να δούμε) τα σχολεία μας, αν νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον» δήλωσε ο Μπεργκ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος άλλος να καταφέρει να υλοποιήσει τρομοκρατικές ενέργειες τύπου Μπρέιβικ.

Η δίκη του 33χρονου δολοφόνου που θεωρεί εαυτόν μαχητή κατά της «ισλαμοποίησης της δυτικής Ευρώπης» ξεκινά στις 16 Απριλίου.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, η PST εξακολουθεί να θεωρεί τον Ισλαμικό εξτρεμισμό την μεγαλύτερη απειλή για την χώρα, ενώ δεν θεωρεί ιδιαίτερα ενεργή την ακροδεξιά κοινότητα, κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών. Πηγή: troktiko.eu

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com