Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Tο Κυπριακό είναι πρώτη εθνική μας προτεραιότητα, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια...

Το Κυπριακό, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι καθοριστικός παράγοντας για την εθνική μας στρατηγική, για μια στρατηγική «που έχει συνείδηση της ιστορίας απέναντι στο Έθνος και απέναντι στις επόμενες γενιές».

Πρόσθεσε πως η οριοθέτηση όχι μόνο της υφαλοκρηπίδας αλλά και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και όλων των άλλων θαλασσίων ζωνών είναι πράξη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.

«Απαράβατος κανόνας και αρχή της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ο πλήρης σεβασμός αλλά και η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας, καλής πίστης και διάθεσης συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε πως η Ελλάδα, ως δύναμη σταθερότητας και ευθύνης θα κινηθεί στα θέματα αυτά, θέλοντας να διαφυλάξει τον πλούτο της, τα δικαιώματά της, αλλά να παίζει πάντα ένα ενεργό πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

«Όταν μιλάμε για ευρύτερη περιοχή, ευρισκόμενοι στην Κύπρο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο τη νοτιανατολική Ευρώπη, όχι μόνο το Αιγαίο, αλλά φυσικά και την ανατολική Μεσόγειο που είναι η κοινή μας περιοχή, η γειτονία μας με τη διεθνή έννοια του όρου», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή. Είπε ότι εκτός από το Κυπριακό συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θέματα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και ζητήματα της Ευρωζώνης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως θεώρησε ότι πρέπει να ξεκινήσει τις διεθνείς του επαφές του από τη Λευκωσία, όχι μόνο για λόγους εθνικούς, ιστορικούς και συμβολικούς, αλλά και για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com