Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ» Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Τεράστιο πολιτικό λάθος» χαρακτηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ το να επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC που θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας...

Η Γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την ευρωζώνη ενωμένη, αποκλείει πακέτα διάσωσης για άλλες χώρες μέλη λέγοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας έχει δώσει σημαντικά μαθήματα, ενώ παράλληλα χαιρετίζει το βρετανικό πρόγραμμα λιτότητας σχολιάζοντας ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να ζει πέρα από τις δυνάμεις της.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες αδυναμίες, αλλά προσπαθεί να τις ξεπεράσει είτε αυτές εντοπίζονται στη διοίκηση είτε στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών της», αναφέρει η κα. Μέρκελ, σχολιάζοντας ότι «θα είναι ένας μακρύς και δύσβατος δρόμος».

Χαρακτηρίζει την απόφαση για τη συμμετοχή όλων στη νομισματική ένωση «όχι μόνο νομισματική αλλά και πολιτική απόφαση», επισημαίνοντας ότι «ήταν καταστροφικό εάν λέγαμε σε μία χώρα που αποφάσισε να είναι μαζί μας ‘δε σε θέλουμε άλλο’». Τονίζει ότι σε περίπτωση ελληνικής εξόδου η ευρωζώνη θα ήταν «απίστευτα εξασθενημένη» και όλοι θα ρωτούσαν ποια χώρα θα ακολουθούσε.

Παραδέχεται ότι η Ευρώπη και ιδίως η ευρωζώνη έχουν διολισθήσει σε μια κρίση, την οποία αποδίδει στην παγκόσμια οικονομική ύφεση. «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ τεταμένη», σχολιάζει η Άνγκελα Μέρκελ.

Σε μια γενική παρατήρηση η Γερμανίδα καγκελάριος λέει ότι οι δημοκρατίες έχουν συνηθίσει να δαπανούν περισσότερα από όσα βγάζουν, σχολιάζοντας ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικές για να ζουν εντός των δυνατοτήτων τους. Στο σημείο αυτό επαινεί το Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον για τη «σωστή» πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει, προσθέτοντας ότι η Βρετανία εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, παρά την απόφαση να μην συνυπογράψει το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο. «Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει ότι στη Γερμανία θέλουμε μία ισχυρή Βρετανία στην ΕΕ, πάντα θέλαμε και πάντα θα θέλουμε», προσθέτει η κα. Μέρκελ. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com