Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΝΕΟΝΑΖΙ ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Για εμφύλιο πόλεμο προετοιμάζονται οι νεοναζί στη Γερμανία, αποκαλύπτει πρώην ηγετικό στέλεχός τους. «Πάντα έλεγαν ότι χρειάζονται άτομα που είναι πρόθυμα, ικανά και εκπαιδευμένα σε περίπτωση που φθάσουμε σε εμφύλιο. Η προπαγάνδα των νεοναζί πάντα μιλούσε για εμφύλιο πόλεμο. Ο χώρος είναι οπλισμένος», λέει ο «Μάρτιν», ο οποίος υπήρξε ενεργό στέλεχος της ακροδεξιάς επί 11 χρόνια και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του από τον φόβο αντιποίνων...

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο BBC, υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον θύλακα του Τσβίκαου δεν έπρεπε να είχαν εκπλήξει τις αρχές. Τα μέλη του είναι υπεύθυνα για τον θάνατο οκτώ τούρκων και ενός έλληνα μετανάστη στη Γερμανία μεταξύ 2000 και 2006 καθώς και μιας γερμανίδας αστυνομικού το 2007. Η ύπαρξη του θύλακα του Ταβίκαου, από το όνομα της πόλης όπου κρύβονταν, ήρθε στο φως τον Νοέμβριο όταν δυο από τα μέλη του αυτοκτόνησαν και ο τρίτος παραδόθηκε στις αρχές.

«Εκπαιδεύονται μυστικά στα όπλα. Στον αραβικό κόσμο, για παράδειγμα, με τα εκεί κινήματα υπέρ της ελευθερίας. Η ακροδεξιά σκηνή θεωρεί εαυτόν κίνημα υπέρ της ελευθερίας», συνεχίζει ο Μάρτιν.

Ολο και περισσότερες ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία αυτοαποκαλούνται «Ελεύθερες Δυνάμεις». Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών, αυτή είναι η πιο γρήγορα αυξανόμενη πτέρυγα της γερμανικής ακροδεξιάς. Το κλισέ του νεοναζί που φοράει μπότες και είναι νέος, άνεργος σκίνχεντ είναι πλέον παρωχημένο. Σήμερα δεν μπορείς πάντα να διακρίνεις ποιος είναι νεοναζί και ποιος όχι.

Οι Ελεύθερες Δυνάμεις προσελκύουν άλλου είδους ανθρώπους, όπως φοιτητές και επαγγελματίες της μεσαίας τάξης. Οι Γερμανοί μιλούν για μια νέα γενιά «Kravattennazis» _ δηλαδή «Γραβατωμένους Ναζί» _ σε αντιδιαστολή με τους παραδοσιακούς «Stiefelnazis» (Ναζί με μπότες). Αυτοί χρησιμοποιούν σύγχρονες μορφές αντίδρασης και μεταχειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα.

Πάρτε τους Αθάνατους, για παράδειγμα. Κατά της παγκοσμιοποίησης, κατά του καπιταλισμού και κατά της δημοκρατίας, προειδοποιούν για την επικείμενη εξαφάνιση των Γερμανών και ζητούν μια Γερμανία για τους Γερμανούς. Διοργανώνουν μέσω sms αυθόρμητες νυχτερινές διαδηλώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις, κυρίως στις πανεπιστημιακές. Οι διαδηλωτές φορούν μαύρα ρούχα και λευκές μάσκες που παραπέμπουν στους «χακτιβιστές» Anonymous. Υστερα από 15 λεπτά, εξαφανίζονται.

«Η ηγεσία προσπαθεί συνεχώς να προσελκύσει μέλη από τις ανώτερες τάξεις», εξηγεί ο Μάρτιν. «Όλα γίνονται μυστικά. Ποτέ δεν θα περίμενες ότι οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν το κίνημα και πολλοί το αρνούνται δημοσίως. Δεν μπορούμε να περιγράφουμε πλέον την ακροδεξιά σαν περιθωριακό κίνημα. Όλα τα τμήματα της γερμανικής κοινωνίας συναντώνται εκεί».

Το BBC επισκέφθηκε την δημοφιλέστερη παμπ στους νεοναζί, The Executioner, στο Βερολίνο. «Τι είμαστε; Εθνικιστές. Νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας. Δεν μας αρέσει το σημερινό γερμανικό κράτος. Θέλουμε να ξαναχτίσουμε την χώρα μας για τους πολίτες της, τους Γερμανούς. Θέλουμε να προστατεύσουμε την κουλτούρα, την χώρα, την θρησκεία μας. Ως Γερμανός, είμαι πολίτης δεύτερη κατηγορίας εδωπέρα», λέει ένας από τους θαμώνες, ο Ούβε Ντράις, πρώην επικεφαλής μιας απαγορευμένης πλέον ομάδας νεοναζί.

Οι ακροδεξιοί απορρίπτουν το γερμανικό Σύνταγμα. Μερικοί ιδρύουν «εθνικές απελευθερωμένες ζώνες» ανά την χώρα. Πιο διάσημο παράδειγμα είναι το Γιάμελ, ένα χωριό στη βόρεια Γερμανία που έχει καταληφθεί από την ακροδεξιά.

Στο κέντρο του χωριού είναι γραμμένο στους τοίχους ότι το Γιάμελ είναι ελεύθερο, σοσιαλιστικό και εθνικό. Ο Ούντο Πάστερς, υπ' αριθμόν δύο του NPD, του ακροδεξιού κόμματος που οι αρχές προτίθενται να θέσουν εκτός νόμου, πολιτεύεται στην περιοχή. Εξηγεί στο BBC την εκστρατεία του κόμματος για να γενούν περισσότερα παιδιά οι Γερμανοί.

«Φανταστείτε μια χώρα που ονομάζεται Γερμανία αλλά που κατοικείται μόνο από Αφρικανούς, Αραβες, Ασιάτες. Η βιολογία αποτελεί προτεραιότητά μας», λέει. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com