Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΙΜΑΜΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Την οργή των γυναικών που ζουν στην Ισπανία προκάλεσε το κάλεσμα ενός ιμάμη στους συζύγους, να ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους όταν αυτές δεν υποκύπτουν στις σεξουαλικές τους ορέξεις…

Οι άνδρες θα μπορούσαν να τιμωρούν τις "επαναστάτριες" συζύγους τους αρνούμενοι να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, είπε ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι σε 1.500 πιστούς σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, το Δεκέμβριο. Εναλλακτικά, μπορούν να τις «χτυπάνε διακριτικά», πρόσθεσε ο ιμάμης, κάνοντας τους εισαγγελείς να καταφερθούν εναντίον του.

Στο κήρυγμά του έδινε οδηγίες πως δεν θα σημαδέψουν τις γυναίκες τους: «Μην τις χτυπάτε στο πρόσωπο και μην τις κάνετε να ματώσουν». Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης επικρίνει επίσης τις γυναίκες που εργάζονται εκτός σπιτιού, έχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι.

Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι "απολύτως απαράδεκτες" και συνιστούν παραβίαση "των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών", όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ωστόσο οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.
Πηγή: newsbomb.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com