Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Εγκαινιάσθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών «Πολύκεντρο» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο κτίριο του ΚΕΘΕΑ στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Βαλτετσίου. Είναι το πρώτο από τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα δήμων σε όλη τη χώρα που σε συνδυασμό με 19 ξενώνες θα αποτελέσουν έως τα τέλη του 2015 το μηχανισμό πολιτικής της ΓΓΙΦ και του υπ. Εσωτερικών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών -και όχι μόνον...

Το Πολύκεντρο θα παρέχει υπηρεσίες σε τέσσερις τομείς: ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, νομική συμβουλευτική και συμβουλευτική υγείας.

Γι αυτό συνεργάζεται με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας -με ειδικούς σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, το νοσοκομείο «Ελ. Βενιζέλου» -με την παρουσία ειδικού από το νοσοκομείο μια φορά την εβδομάδα και τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα αναπαραγωγής και σεξουαλικής υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων- με ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την παροχή νομικής βοήθειας.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου εγκαινιασθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Πάτρα, στις 3 Απριλίου θα εγκαινιασθεί στη Λαμία και στις 6 Απριλίου στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσουν τα Κέντρα σε Λαμία, Λάρισα, Τρίπολη και Θεσσαλονίκη.

«Η βία που ασκείται στις γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζεται όχι ως απλή παραβίαση των νόμων και των κανόνων, αλλά ως μια προσβολή της κοινωνίας για την οποία όλοι έχουμε ευθύνη» σημείωσε ο υπ. Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα η έναρξη λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων να παρακινήσει στο μέλλον τις γυναίκες να καταγγέλλουν την άσκηση βίας που υφίστανται. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com