Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ

Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, αδελφός του δράστη των δολοφονιών στη νοτιοδυτική Γαλλία, προφυλακίστηκε με την κατηγορία της συνενοχής σε δολοφονία και της σχέσης με εγκληματίες με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, έγινε
γνωστό από δικαστική πηγή...

«Στον Αμπντελκαντέρ Μεράχ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας και προφυλακίστηκε», ανέφερε η δικαστική πηγή.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Μοχάμεντ Μεράχ, που σκοτώθηκε την Πέμπτη (22/3) από την αστυνομία αφού είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, κατηγορήθηκε επίσης για συνέργεια σε κλοπή ενός σκούτερ, το δίκυκλο που
χρησιμοποίησε ο δράστης προκειμένου να διαπράξει τα εγκλήματά του, διευκρίνισε η πηγή.

Τέσσερις δικαστές κατά της τρομοκρατίας ανέλαβαν το φάκελο της υπόθεσης, δήλωσε η ίδια πηγή.

Ο Αμπντελκαντέρ Μεράχ, 29 ετών, μεταφέρθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Παρισιού. Η σύντροφός του, με την οποία είναι παντρεμένος με θρησκευτικό αλλά όχι πολιτικό γάμο, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από τέσσερις ημέρες
κράτησης. Δεν της απαγγέλθηκε καμία κατηγορία.

Το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη στην κατοικία τους στην Οτερίβ, 40 χιλιόμετρα νότια της Τουλούζης. Το Σάββατο μεταφέρθηκαν και οι δύο στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιτρομοκρατικών Υποθέσεων (SDAT) στο παρισινό προάστιο Λεβαλουά-Περέ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο αδελφός του δράστη φέρεται να δήλωσε "υπερήφανος" για τις πράξεις του μικρότερου αδελφού του, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη από πυροβολισμούς της Raid αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει επτά ανθρώπους.

Αρνήθηκε ωστόσο ότι τον βοήθησε να σκοτώσει εν ψυχρώ τρία παιδιά και έναν εβραίο δάσκαλο καθώς και τρεις αλεξιπτωτιστές μέσα σε οκτώ ημέρες, στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Στην ομαλότητα προσπαθούν να επιστρέψουν οι μαθητές της Τουλούζης

Στις τάξεις τους επέστρεψαν τη Δευτέρα οι μαθητές του εβραϊκού σχολείου Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης, μία εβδομάδα αφότου μετά τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία από το 1995. Την ίδια στιγμή, ο Νικολά Σαρκοζί διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε φανατικούς μουσουλμάνους ιεροκήρυκες στο πλαίσιο διάσκεψης που διοργανώνεται προσεχώς τον Απρίλιο στη Γαλλία από τον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών.

«Από σήμερα επιστρέψαμε στην ομαλότητα» δήλωσε διευθυντής του εβραϊκού σχολείου τη Δευτέρα, λέγοντας ότι «προσπαθούμε όσο μπορούμε να διατηρήσουμε τη γαλήνη στο σχολείο». Αρκετά από τα παιδιά που υπέστησαν σοκ κατά την επίθεση του Μοχάμεντ Μεράχ εξακολουθούν να λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη.

Περίπου 6.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος την Κυριακή σε μία σιωπηλή πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη στη μνήμη των θυμάτων. Οι διαδηλωτές άφησαν τριαντάφυλλα έξω από το εβραϊκό σχολείο.

Στον απόηχο της τραγωδίας, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε φανατικούς μουσουλμάνους ιεροκήρυκες, στο πλαίσιο διάσκεψης που διοργανώνεται τον Απρίλιο στη Γαλλία από τον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών.

«Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που έχουν προσκληθεί σε αυτό το συνέδριο, οι οποίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γαλλία» είπε ο Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που έδωσε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης καθ' οδόν προς τις προεδρικές εκλογές.

Ξεχώρισε τον Γιούσεφ αλ-Καραντάουι, έναν Αιγύπτιο σουνίτη μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, που έχει έδρα το Κατάρ. Διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο και δεν χρειάζεται βίζα για τη Γαλλία, όμως ο Σαρκοζί δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον εμίρη του Κατάρ και δεν θα επιτραπεί στον ιεροκήρυκα η αναχώρηση για τη Γαλλία.

Κατά το παρελθόν ο Γιούσεφ αλ-Καραντάουι έχει υπεραμυνθεί των Παλαιστινίων βομβιστών αυτοκτονίας στο Ισραήλ και τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Το 2008 απαγορεύτηκε η είσοδός του στη Βρετανία. Πηγή: tanea.gr, in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com