Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΚΑΥΣΩΝΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Επιστημονικές αναφορές εφιστούν την προσοχή για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και καταστροφές εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι επιστήμοnες προειδοποιούν για μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών και αφανισμό ολόκληρων περιοχών λόγω υπερχείλισης θαλασσών και ισχυρών καταιγίδων...

Έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο πρωτοφανούς ξηρασίας και παρατεταμένων καυσώνων και καλεί τα κράτη να προετοιμασθούν για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές καταστροφές.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τις πιο πυκνοκατοικημένες και φτωχές περιοχές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιες χώρες δεν κινδυνεύουν. Οι αναφορές της προβλέπουν δυνατότερους τοπικούς κυκλώνες, κύματα καύσωνα και ξηρασίες που οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση στο κλίμα, στην αύξηση του πληθυσμού και τη φτώχεια.

«Ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο τις φτωχές περιοχές. Υπάρχει κίνδυνος καταστροφών σχεδόν παντού» διατείνεται ο Chris Field, της Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι περιοχές, όπως η Βομβάη της Ινδίας θα μπορούσαν να καταστούν ακατοίκητες από ενδεχόμενες πλημμύρες, καταιγίδες και υπερχείλιση θαλασσών. Άλλες πόλεις που κινδυνεύουν είναι το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Μπανγκόκ κ.ά.

Οι κάτοικοι των μικρών νησιωτικών κρατών μπορεί επίσης να χρειαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους εξαιτίας του κινδύνου της υπερχείλισης της θάλασσας και ισχυρών καταιγίδων.

«Η απόφαση για το αν θα πρέπει να γίνει μετακίνηση του πληθυσμού είναι εξαιρετικά δύσκολη και πιστεύω πως ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον» λέει ο Field. (Πηγή: Guardian)
Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com