Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ...

«Tην Κυριακή αρχίζουμε ανανεωμένοι συναισθηματικά και πολιτικά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες για τη συσπείρωση του Κινήματος και την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της παράταξης...

«Να έρθουν να ξανασφίξουμε τα χέρια μας, να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου», τόνισε. Χαρακτήρισε μάλιστα την 18η Μαρτίου «πανηγύρι δημοκρατίας και συμμετοχής».

«Στην πραγματικότητα η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε τη λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Είπε επίσης ότι η επόμενη Κυριακή είναι ευκαιρία συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι ευκαιρία «να αρχίσουμε την πορεία μας προς το λαό, την κοινωνία, το εκλογικό σώμα εν όψει των εκλογών που δεν θα αργήσουν», συμπληρώνοντας πως απομένουν έξι με επτά εβδομάδες.

Παράλληλα, άνοιξε παράθυρο επιστροφής διαγραφέντων βουλευτών στο Κίνημα, αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό και ότι μετά τις διαδικασίες της Κυριακής «θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε κάθε μια περίπτωση χωριστά».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι στη Βουλή που έκαναν τις δικές τους επιλογές, συμπλήρωσε ότι ο καθένας είναι μια χωριστή περίπτωση και ότι «ο καθένας μπορεί να επαναξιολογήσει τη στάση του». «Το ΠΑΣΟΚ», τόνισε, «έχει αρχές, έχει στρατευθεί γύρω από ορισμένες επιλογές».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν για το ΠΑΣΟΚ περιθώρια για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι στόχος είναι η νίκη, η πρωτιά στις εκλογές και παρατήρησε ότι το ζήτημα τίθεται ενώπιον του λαού. «Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος», είπε.

Απαντώντας σε δεύτερη σχετική ερώτηση επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να συμπράξουμε με τον δεξιό ή ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό, ούτε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής».

Ο εν δυνάμει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για μια «τρίτη εκδοχή μιας συμπαθούς Αριστεράς που είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του προγράμματος [...] υπέρ του PSI αλλά χωρίς να πληγεί κανείς». «Αυτές», συμπλήρωσε, «είναι συμπεριφορές οι οποίες δεν εναρμονίζονται με το επίπεδο της κρίσης».

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι μετά τη διαδικασία της Κυριακής θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως θα αλλάξει η θεσμική του ιδιότητα. Πρόσθεσε πάντως πως δεν θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι τη διάλυση της Βουλής.

Τόνισε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό, αξιόπιστο, αξιοκρατικό, άξιο της ιστορίας του, άξιο του θεσμικού του ρόλου». «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης, που να ενώνει την Αριστερά», συνέχισε.

Ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν δυο θεμελιώδη καθήκοντα, αυτό της αλήθειας και ειλικρίνειας και αυτό της αλληλεγγύης.

Επεσήμανε εξάλλου ότι πρέπει «να ανοίξουμε πόλεμο με το μέτωπο της υποκρισίας και της δημαγωγίας [...] που μπορεί να χαϊδεύει αυτιά, αλλά είναι επικίνδυνο για τον πολίτη».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και δημαγωγίες, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις κάνοντας το χρέος και τη χώρα βιώσιμα». «Χρειάζεται», πρόσθεσε, «αλήθεια, σχέδιο και ισχυρή πολιτική διεύθυνση και εμείς λέμε αλήθεια στο λαό και έχουμε σχέδιο».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον πως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου έκανε «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση». Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Σαμαράς διαπαιδαγώγησε το κόμμα του σε μία αντιμνημονιακή λογική επί μήνες και ότι όταν αντελήφθη ότι αυτά που έλεγε ήταν ανακριβή και αδιέξοδα έκανε στροφή 180 μοιρών, μια άλλη επιλογή που ποτέ δεν την παραδέχθηκε με θάρρος». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com