Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΙΞΩΝΗΣ

Βαριές ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας...

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο με την ετυμηγορία του κατένειμε την ποινική ευθύνη που αναλογεί σε καθέναν από τους 21 κριθέντες ενόχους και επέβαλε ποινές ισοβίων και δεκάδων ετών πρόσκαιρων καθείρξεων, για την υπόθεση ιδιοποίησης, με αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις, μιας τεράστιας δασικής έκτασης που ανήκε στο Δημόσιο.

Στο εδώλιο για την υπόθεση κάθισαν 26 κατηγορούμενοι εκ των οποίων το δικαστήριο κήρυξε αθώους τρεις δικηγόρους και μία επιχειρηματία, ενώ ανέστειλε τη διαδικασία για μία συμβολαιογράφο.

Από τους 21 ενόχους, οι έξι είναι συμβολαιογράφοι, οι πέντε δικηγόροι, οι δύο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι επτά ιδιώτες.

Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν στο πλαίσιο των ερευνών για το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει η πρώην Πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, με την οποία επιτρεπόταν να γίνει μεταγραφή συμβολαίων μεταβίβασης σε δύο επιχειρηματίες της επίμαχης έκτασης. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έρευνα, καθώς για την περιοχή της Αιξωνής είχε εκδοθεί εισαγγελική εγκύκλιος που απαγόρευε στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρούν σε μεταγραφές συμβολαίων, αφού η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε κηρυχθεί αναδασωτέα το 1939.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη σε ένα δικηγόρο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών σε έναν επιχειρηματία και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη σε δεύτερο επιχειρηματία.

Σε άλλους δύο δικηγόρους επιβλήθηκε ποινή 5ετούς φυλάκισης και φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών αντίστοιχα. Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 ετών.

Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη νέα δίκη, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com