Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ AMAZON ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ APOLLO 11

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει στο βυθό τους κινητήρες που ανατινάχθηκαν από το διαστημόπλοιο Apollo 11, λίγο μετά την προσεδάφισή του στη Σελήνη κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή το 1969...

Σε ανακοίνωσή του σε ιστότοπο, ο Μπέζος ανέφερε ότι οι πέντε κινητήρες εντοπίστηκαν με τη χρήση προηγμένεων σόναρ περίπου 14.000 πόδια (4.300 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού.

Οι κινητήρες αυτοί αποτελούσαν τμήμα του τεράστιου πυραύλου που μετέφερε το Apollo 11 από την ατμόσφαιρα της Γης στη Σελήνη και ανατινάχθηκαν λίγο πριν το διαχωρισμό τους, πέφτοντας κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η ανακοίνωση του ιδρυτή της Amazon έρχεται λίγο μετά την επιτυχημένη κατάδυση του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη.

Ανακοινώνοντας την ανακάλυψή του ο Μπέζος περιέγραψε τους πυραύλους αυτούς ως ένα «σύγχρονο θαύμα» της εποχής, με 32 εκατομμύρια ιπποδύναμη που κατανάλωναν 2,720 κιλά κηροζίνη και υγρό οξυγόνο ανά δευτερόλεπτο.

Ο Μπέζος θα ζητήσει την άδεια από τη NASA να εκθέσει μία από τις ρουκέτες στο Μουσείο που βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com