Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΤΟ AL JAZEERA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ

Να μην μεταδώσει το βιντεοσκοπημένο υλικό από τρεις από τους φόνους που διέπραξε ο Μοχάμεντ Μεράχ και το οποίο είχε στην κατοχή του, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera...

«Το Al Jazeera δεν θα μεταδώσει το βίντεο με τους πυροβολισμούς στη Γαλλία», ανέφερε στον ιστότοπό του.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε απευθύνει έκκληση στα τηλεοπτικά δίκτυα να μην προβάλουν το βίντεο, αντίγραφο του οποίου έλαβε χθες το βράδυ σε USB το Al Jazeera μέσω ταχυδρομείου στα γραφεία του στο Παρίσι.

Υπάλληλος του δικτύου στο Παρίσι δήλωσε στο Reuters ότι η διοίκηση αποφάσισε να μην το προβάλει καθώς δεν περιείχε πληροφορίες που δεν είναι ήδη γνωστές και ότι θα αποτελούσε παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας του.

Τα πλάνα στο βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα που έφερε ο Μοχαμέντ Μεράχ στο σώμα του, είχαν μονταριστεί και ακούγονταν ισλαμιστικά τραγούδια και στίχοι του Κορανίου, σύμφωνα με το Al Jazeera. Οι γαλλικές αρχές έχουν επίσης στα χέρια τους το υλίκό.

«Ζητώ από τους υπευθύνους όλων των τηλεοπτικών δικτύων να μην μεταδώσουν (το βίντεο) για κανένα λόγο από σεβασμό στα θύματα και στο κοινό», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σαρκοζί.

Ο Γαλλία είναι ακόμα σοκαρισμένη από τις δολοφονίες τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο, καθώς και τριών στρατιωτών στην Τουλούζη, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε ο Μεράχ, λίγο πριν σκοτωθεί σε αστυνομική επιχείρηση.

Να μην προβληθεί το βίντεο είχε ζητήσει και οι οικογένεια του Τζόναθαν Σάντλερ, του ραβίνου ο οποίος μαζί με τα δύο του παιδιά έπεσε νεκρός από το όπλο του Μεράχ. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com