Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

ΑΝΩ ΤΩΝ 850 ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΑΚΕΡ ΤΟ 2011

Μελέτη που συντάχθηκε σε συνεργασία της Μυστικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Verizon, δείχνει την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων παραβίασης προσωπικών δεδομένων το 2011, με "επικεφαλής" τους Anonymous...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Verizon, τη χρονιά που πέρασε μόνο, σημειώθηκαν 855 επιβεβαιωμένα περιστατικά παραβίασης δεδομένων (data breaches), που κατέληξαν στην έκθεση 176 εκατομμυρίων αρχείων (records), ενώ οι επιθέσεις εντοπίστηκαν σε 36 διαφορετικές χώρες.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια απώλεια δεδομένων κατά τα οκτώ χρόνια που διενεργείται η συγκεκριμένη μελέτη.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως, οφείλεται στη δράση των Anonymous.

Όσον αφορά στα πραγματικά νούμερα των κυβερνο-επιθέσεων, παραβιάστηκε το 58% των 176 εκατομμυρίων δεδομένων που κλάπηκαν.

Ένα ποσοστό 83% των επιθέσεων οφειλόταν σε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, που επιδίωκαν υλικό κέρδος, από τις οποίες οι εγκληματίες απέσπασαν μόλις το 35% του συνόλου των κλοπιμαίων.

Συνοπτικά, το 98% των επιθέσεων εκτελέστηκε από έξωθεν αυτουργούς και το 81% περιελάμβαναν μία μορφή χάκινγκ.

Το 79% των θυμάτων ήταν ευκαιριακοί στόχοι ενώ το 96% των εισβολών "δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες".

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σημειώνει, ότι οποιοσδήποτε μπορεί να στοχοποιηθεί, ενώ δεν είναι μόνο οι πλουσιότεροι οργανισμοί και εταιρίες, που πρέπει να φοβούνται. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com