Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΕ ΑΝΑΠΟΔΗ ΣΤΑΣΗ ΕΠΙ 75 ΗΜΕΡΕΣ!

Μια 31χρονη γυναίκα από την Πολωνία έμεινε σε ανάποδη στάση σε διαδικασία τοκετού για... 75 ημέρες, προκειμένου να σώσει τις ζωές των δύο πρόωρων εμβρύων της, μετά την επίσης πρόωρη γέννηση του τρίτου εμβρύου που κυοφορούσε και το οποίο γεννήθηκε νεκρό...

Η Τζοάνα Κρισζτόνετς γέννησε τελικά την Ίγκα και τον Ινιάσι στις 15 Φεβρουαρίου, σε κλινική για πρόωρα της πόλης Βρότσλαβ στην νοτιοδυτική Πολωνία.

Όπως δήλωσε η ίδια, η ιδέα του να βρίσκεται επί εβδομάδες σε αυτή την στάση δεν την ενόχλησε.

Ο επικεφαλής του τμήματος μαιευτικής και πρόωρου τοκετού της κλινικής, όπου γέννησε η γυναίκα, Μαριούς Ζίμερ, είπε ότι οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν τις συστολές της, αλλά έκριναν ότι βρίσκεται σε διαδικασία τοκετού μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της νεκρού.

"Αυτή η διαδικασία - εννοώ ο τοκετός - έχει μια αρχή και ένα τέλος. Αν το πρώτο βρέφος γεννήθηκε, αυτό σημαίνει ότι ο τοκετός έχει ξεκινήσει", είπε ο Ζίμερ.

Ο τοκετός συνήθως διαρκεί από 8 ως 12 ώρες, ενώ μια ολοκληρωμένη κύηση περίπου 40 εβδομάδες. Με την βοήθεια της περίεργης στάσης που πήρε και της ιατρικής φροντίδας, η κύηση για την Ίγκα και τον Ινιάσι διήρκεσε 32 εβδομάδες.

Τα νεογέννητα παραμένουν σε ειδικές θερμοκοιτίδες, αλλά αναμένεται σύντομα να βγουν από το νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα είχε πρόβλημα να διατηρήσει την ισορροπία της αφότου εγκατέλειψε το... πρωτότυπο κρεβάτι της στο νοσοκομείο. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com