Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Η ΔΑΝΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ 50% ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει στραφεί στην "πράσινη ενέργεια" και στη μείωση χρήσης άνθρακα για το 2020, στοχεύοντας στην πιο ευρεία, οικολογική και μακροπρόθεσμη ενεργειακή συμφωνία που έχει ποτέ επιτευχθεί...

Η συμφωνία προβλέπει την μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 34%, σε σχέση με το 1990 μέχρι το 2020 και την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τουλάχιστον 12% σε σχέση με το 2006.

Στοχεύει επίσης στην παραγωγή του 35% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές, με το 50% να προέρχεται από την αιολική ενέργεια.

Ο Δανός Υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Υποδομών, Martin Lidegaard, επιβεβαίωσε στο Κοινοβούλιο της Δανίας, ότι έχουν δρομολογηθεί μια σειρά στόχων ώστε να "απογαλακτιστεί" η χώρα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

"Η Δανία, για άλλη μια φορά, θα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της μετάβασης της πράσινης ενέργειας" επισήμανε ο Δανός Υπουργός. "Θα είμαστε προετοιμασμένοι σε μια μελλοντική αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του άνθρακα. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που τόσο επιθυμούμε τώρα αλλά και στα επόμενα χρόνια".

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα οδηγήσει σε κάλυψη 100% της ενεργειακής ζήτησης της Δανίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρισμού, θέρμανσης, βιομηχανίας και μεταφορών. Επίσης, η δέσμευση αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει στις προσπάθειες της ΕΕ για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 30% στο 20%. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com