Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

WIKILEAKS: ΣΟΥΗΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η σουηδική εφημερίδα Expressen γράφει ότι το WikiLeaks έχει στην κατοχή του ένα έγγραφο, το οποίο καταδεικνύει ότι ο Μπιλντ ήταν πληροφοριοδότης των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1970. Αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα για να πλήξει την κυβέρνηση και τον Μπιλντ, αν ο Ασάνζ αντιμετωπίσει έκδοση στις ΗΠΑ...

Ο Ασάνζ βρίσκεται ακόμα σε κατ' οίκον περιορισμό στη Βρετανία και αγωνίζεται κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σουηδία έχει σκοπό να τον εκδώσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ, για να δικαστεί για τη δημοσίευση χιλιάδων διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων από το WikiLeaks.

«Τώρα απλά πρέπει να περιμένουμε έως ότου το WikiLeaks δημοσιεύσει αυτό το έγγραφο, το οποίο κατά τη γνώμη τους είναι εξαιρετικά σοβαρό», έγραψε στο ιστολόγιό του ο πρώην πρωθυπουργός και μεσολαβητής στο Γιουγκοσλαβικό.

«Όταν αυτό θα συμβεί, αυτό το τμήμα της "δυσφημιστικής τους εκστρατείας" γρήγορα θα καταρρεύσει», τονίζει ο Μπιλντ.

Η εφημερίδα επικαλείται μια πηγή του WikiLeaks που υποστηρίζει ότι το τηλεγράφημα δείχνει ότι ο Μπιλντ ήταν πληροφοριοδότης των ΗΠΑ από το 1973, και τονίζει τους δεσμούς του με τον Καρλ Ρόουβ, πρώην σύμβουλο του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους.

Πάντως, κανείς από το WikiLeaks δεν σχολίασε την πληροφορία.
Πηγή: newsbomb.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com