Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

REUTERS: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΦΕΣΗΣ

Μπαίνοντας πλέον στον πέμπτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, η Ελλάδα σπάει το ρεκόρ καταγράφοντας μία από τις βαθύτερες οικονομικές υφέσεις της σύγχρονης εποχής...

Το 2011 η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,8%, μία πτώση της τάξης του 16% από τα υψηλά επίπεδα ανάπτυξης που κατέγραφε πριν από την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει σήμερα. Παράλληλα, η ανεργία έχει εκτοξευθεί πάνω από 20%, έναντι 7,7% που ήταν το 2008.

Το πρακτορείο επισημαίνει πως το 2001, χρονιά που κήρυξε πτώχευση η Αργεντινή, η οικονομία της υπέστη πτώση της τάξης του 20% στο ΑΕΠ της, ενώ η οικονομία της Λετονίας συρρικνώθηκε κατά 24%, λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Σύμφωνα με τον Uri Dadush, οικονομολόγο του κέντρου μελετών «Carnegie Endowment» και πρώην ανώτερο αξιωματούχο της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα νέα μέτρα που ζητούνται από την Αθήνα ως αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ, η χώρα οδεύει ολοταχώς να μπει στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομικών υφέσεων της σύγχρονης ιστορίας, ξεπερνώντας ενδεχομένως την Αργεντινή και την Λετονία.

Συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο, επισημαίνει το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος εκτιμά ότι δεν είναι βιώσιμος, το ελληνικό ΑΕΠ ενδέχεται να συρρικνωθεί κατά 25 με 30% επιπλέον, κάτι το οποίο θα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία. «Η κρίση είναι καταστροφική για τους Έλληνες», καταλήγει ο κ. Dadush. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com