Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

EΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πολλά παραμένουν τα προβλήματα σε όλη την επικράτεια εξαιτίας των διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας που πλήτουν τη χώρα. Λίγες βροχές στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ασθενείς χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης και χαμηλές θερμοκρασίες, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για την Πέμπτη...

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 9 στη Δυτική Ελλάδα, 7 ως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, σχεδόν θυελλώδεις στην έξοδο του Κορινθιακού Κόλπου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά, με βελτίωση μέσα στην ημέρα, αναμένεται στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 2 ως 3 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά και νότια πεδινά και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Α-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική και τη νότια Ελλάδα.

Το Σάββατο αρχικά θα διατηρηθεί ο καιρός τα Παρασκευής, αλλά σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από τις απογευματινές ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή τοπικά φαινόμενα (βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ, στα δυτικά Ν-ΝΑ 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση και στα υπόλοιπα Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ, στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλες τις περιοχές με βροχές κατά τόπους ισχυρές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά όμως στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ, στα δυτικά Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΔ έως 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΒΔ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com