Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΨΗΣ: ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για τις εθνικές εκλογές, καθώς το έργο της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται περί το τέλος Μαρτίου, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής...

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε «διαβολοβδομάδες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα είναι περιορισμένος και οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με γνώμονα το έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε ότι μέχρι την Τετάρτη πρέπει να δοθούν στους δανειστές μας οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν με γνώμονα το συγκεκριμένο έργο που έχει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το χρόνο και το εύρος του ανασχηματισμού, μετά τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Γιάννη Κουτσούκου και των προερχομένων από τον ΛΑΟΣ υπουργών.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα μη παραμονής του Χρήστου Παπουτσή στην κυβέρνηση», ερωτηθείς σχετικά με τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και τη συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όσο για το ενδεχόμενο υποβολής παραίτησης από τον κ. Παπουτσή, απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Έρχονται διαβολοβδομάδες»

Αναφερόμενος στο προσεχές διάστημα, κατά το οποίο θα εφαρμοστούν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση των όσων ψηφίστηκαν από τη Βουλή, ο κ. Καψής είπε: πρόκειται για «διαβολοβδομάδες».

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι την προσεχή Τετάρτη πρέπει να δοθούν οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μορφή αυτών των δεσμεύσεων, ο κ. Καψής είπε ότι δεν έχει ακριβή εικόνα, αλλά εκτιμά ότι θα υπάρξει κοινή επιστολή.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία της Κυριακής, επισήμανε την ισχυρή πλειοψηφία που καταγράφηκε, παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται στο πολιτικό σύστημα.

«Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα θέλει και θα παραμείνει στο ευρώ και θα προχωρήσει η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης», ανέφερε.

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και τις διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο τρόπος αντίδρασης των πολιτικών αρχηγών και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τις ομιλίες τους, δείχνουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν οι αλλαγές και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ». Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com